Andorra Telecom i el comú de Sant Julià treballen per millorar la cobertura a Canòlich

La pràcticament nul·la connectivitat que hi va haver en la darrera diada, quan se celebraven els 800 anys de la troballa de la talla de la verge, han portat la companyia a prendre la decisió d’instal·lar una nova antena

El santuari de Canòlich.
El santuari de Canòlich. ARXIU

El mateix dia de la diada de Canòlich, el passat 27 de maig, era impossible fer cap trucada des del santuari i els seus entorns. I tampoc no hi havia manera de fer anar cap aplicació que necessités connectivitat. Amb tot, per Andorra Telecom no hi havia cap problema. Encara no un mes i mig després, la companyia ha tramès una carta al comú de Sant Julià anunciant la decisió de millorar la cobertura a la zona instal·lant una nova antena que garanteixi el correcte senyal.

En la decisió adoptada de millorar la connectivitat a Canòlich, ara, hi han coincidit tant l’operadora de comunicació com el comú lauredià, segons que han confirmat fonts d’una i altra institució. I totes dues institucions han coincidit també en afirmar que són els tècnics d’un cantó i de l’altre que estan treballant per trobar la millor solució per resoldre el problema de cobertura que hi ha a la zona.

Una imatge del pla del santuari dissabte passat.

Relacionat

Andorra Telecom admet que no va preveure el volum de gent que hi hauria a l’aplec de Canòlich

Hi ha una doble qüestió tècnica a resoldre. Els experts en telefonia mòbil d’Andorra Telecom han de decidir quina és la millor antena per solucionar la manca de cobertura a Canòlich. En funció d’això, a posteriori s’ha de localitzar quin hauria de ser el millor emplaçaments. I aquí és quan entra en joc, de totes totes, el comú.

Quan estigui clara la tipologia d’antena, es mirarà de trobar un espai on instal·lar-la. I es prioritzarà, és clar, que es tracti d’un espai comunal perquè no comporti cap problema. Però encara no s’està en aquest punt. Per això que la solució total a les deficiències detectades no es donarà fins “les properes setmanes o mesos depenent de la bona disponibilitat de tothom”.

Comentaris (2)

Trending