L’abocador del Maià manté encara una gran capacitat i s’obre a les terres de qualsevol punt del país

El comú d’Encamp ha obert una mica abans del previst la instal·lació i la tancarà tan tard com sigui possible, però descarta un altre equipament d’aquestes característiques a la parròquia

Terres procedents d'una excavació.
Terres procedents d'una excavació. ARXIU

L’abocador del Maià, obert tot just fa una setmana, manté encara una gran capacitat per poder acollir terres. D’aquesta manera, la instal·lació està disponible per a rebre terres de qualsevol punt del territori nacional. Així ho ha destacat aquest dilluns la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, que ha assegurat que tenint com té la parròquia una infraestructura encara amb molt marge de maniobra el comú no es planteja buscar-ne cap altra.

Certament, hi ha una època de l’any, la del fred rigorós, la neu i les gelades, que l’abocador no es pot estar operatiu. Està pensat, òbviament, “per a la temporada d’estiu”. Amb tot, ha recordat la cònsol, aquest 2022 s’ha obert una mica abans de l’inicialment previst perquè la climatologia així ho ha permès i la voluntat “és intentar tancar el més tard possible” perquè es pugui aprofitar al màxim el dipòsit de terres, que encara en pot rebre moltes tones.

I malgrat que “Encamp col·laborarà al màxim possible”, i tal i com ja s’havia anunciat en alguna altra ocasió, “no té molt sentit que tenint un abocador que està en funcionament i que té molta cabuda, molta capacitat” el comú encampadà es plantegi ubicar-ne cap altre a la parròquia.

Etiquetes

Comentaris

Trending