247.000 euros per garantir el servei d’aigua potable a l’estació de Pal

El comú de la Massana ha encarregat els treballs de construcció del nou dipòsit de la Caubella, que veurà incrementada la seva capacitat de 90 a 200 metres cúbics

Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana. Comú de la Massana

El comú de la Massana destinarà prop de 247.000 euros per a la reparació i l’ampliació del dipòsit d’aigua potable de la Caubella. L’objectiu de l’actuació és garantir el subministrament per a tota l’estació. Dels 90 metres cúbics actuals, els treballs han de permetre passar a disposar d’una capacitat de 200.

Al mes de maig, la corporació va aprovar el concurs per tirar endavant el canvi en el dipòsit, que dona servei a tota l’estació. A banda de notar el pas del temps amb desperfectes que calia reparar, es vol aprofitar per preparar la instal·lació per les necessitats futures de tota l’estació. Per tant, es vol ampliar la capacitat.

Fonts del comú han explicat que el projecte constructiu té com a objectiu rehabilitar el dipòsit de Caubella de forma que s’enderrocarà l’existent, amb una capacitat de noranta metres cúbics així com la seva caseta. Posteriorment, es construirà un altre en el mateix emplaçament que tindrà la possibilitat de més que doblar el volum d’aigua que pot contenir, fins a 200 metres cúbics.

També es refarà la caseta tècnica i se substituiran tots els tubs de conducció d’aigua i el sistema de vàlvules. El nou dipòsit serà de formigó armat  i estarà com l’actual semisoterrat.

El comú ha adjudicat ara els treballs, entre les set empreses que es van presentar. L’escollida ha estat Pidasa Serveis. L’operació suposarà un cost per a les arques de la corporació de 246.776 euros i es preveu que comenci en un termini breu de temps.

Etiquetes

Comentaris

Trending