1,8 milions d’euros per l’ampliació del Complex Esportiu d’Encamp

Està previst que les obres comencin al gener i s’allarguin durant 14 mesos, per construir un nou gimnàs i dues sales d’activitats

El projecte d'ampliació s'ha presentat al mateix lloc on es farà.
El projecte d'ampliació s'ha presentat al mateix lloc on es farà. G. P.

El comú d’Encamp destinarà 1,8 milions d’euros per impulsar una ambiciosa ampliació del complex esportiu. La previsió és crear dues sales d’activitats dirigides i un nou gimnàs, de 800 metres quadrats en l’espai que actualment ocupa el camp exterior de futbol sala. Les obres haurien de començar durant el gener i tindrien una durada de catorze mesos. Per tant, estarien enllestides a inicis de la primavera del 2022.

La cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i el conseller d’Esports, Xavi Fernández, han presentat l’ampliació. El projecte es tira endavant amb un doble vessant. Per un costat, ha indicat la mandatària, seguint “les peticions dels usuaris” i la necessitat de millorar les instal·lacions, amb un gimnàs que, ara, es troba en una planta soterrània i, per tant, sense llum natural. Això canviarà radicalment.

A l’espai es construirà una nova estructura que permetrà disposar de 1.300 metres quadrats extres d’instal·lacions per a la pràctica de l’esport. D’aquests, 800 aniran destinats al nou gimnàs, amb finestrals que donaran al passeig de l’Alguer. Així doncs, llum natural. També hi haurà dues sales d’activitats dirigides, que s’han de sumar a la que es guanyarà abandonat l’actual espai de fitness.

Un segon vessant del projecte és la voluntat de ser “un referent en atracció de turisme esportiu i d’estades d’equips professionals”. Es considera clau oferir instal·lacions d’alt nivell per continuar sent un destí d’aquests clubs, com ara l’FC Barcelona, ja habitual en les seves pretemporades.

S’estima que el projecte costarà 1,8 milions d’euros, tot i que es tracta d’una xifra “a preu d’avui dia”, com ha volgut remarcar Fernández, recordant l’actual problema de costos d’alguns materials. En les pròximes setmanes, s’ha de convocar el concurs per impulsar les obres. La previsió és que aquestes puguin començar el gener i s’allarguin durant uns catorze mesos. Coincidiran, de fet, amb altres actuacions al complex, com ara la reforma de la recepció.

Comentaris (5)

Trending