Organitzacions sindicals i formacions progressistes promouen una gran mobilització contra les lleis laborals

USd’A ja té el suport del Partit Socialdemòcrata, el SAT i Podem per dur a terme un acte de repulsa al “greu atemptat contra tots les treballadors del Principat”

-
-
Encara no 24 hores després que el Consell General hagi aprovat la reforma laboral que té incidència en tres lleis -amb el Codi de relacions laborals al capdavant-, la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) ha fet una crida a dur a terme una gran mobilització contra la modificació del marc sòciolaboral, que a parer del secretari general de l’organització sindical suposa “un greu atemptat contra tots els treballadors del Principat, siguin del sector privat o del públic”.

L’USd’A ja té hores d’ara el suport explícit del Partit Socialdemòcrata (PS), Podem i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) per tirar endavant una iniciativa que dilluns s’ha de començar a concretar i que Ubach espera que se celebri en un termini màxim de quinze dies. Es farà o bé una concentració o bé una manifestació. I les organitzacions que ja han donat el seu suport a la mobilització esperen tenir la força suficient per afegir entre els promotors tots els sindicats de l’administració i tots els col·lectius socials, com ara les associacions feministes o la federació de la gent gran.

En general, segons Ubach, es pretén visualitzar la repulsa i enuig social que bona part de la ciutadania sent per culpa de “les polítiques arcaiques” que fa anys està aplicant Demòcrates per Andorra i que, en alguns casos, com a reforma laboral, troben suport en altres formacions. El secretari general de l’USd’A afirma que ja és hora de fer “un país per viure i no per treballar” on es vulnerin amb tanta facilitat drets fonamentals o es dificulti l’accés a necessitats bàsiques amb dignitat.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending