Nou ingrés per sospita de coronavirus mentre es descarta la malaltia en els pacients que van arribar a l'hospital dilluns

Els facultatius han aïllat una dona de 54 anys mentre que els 'negatius' són un home de 47 anys que havia anat a Venècia i un jove de 19 que havia tornat de Milà

-
-
Els dos homes que van ingressar dilluns a l’hospital amb símptomes compatibles amb el coronavirus han donat negatiu a les diverses proves que se’ls va fer. En canvi, l'hospital ha hagut d'activar fa poca estona el protocol d'aïllament en relació amb una dona que podria esdevenir el primer cas autòcton perquè no ha estat en cap zona de risc malgrat que presenta una simptomatologia molt lleu.

Aquesta nit passada han arribat a Andorra els resultats de les analítiques enviades a un laboratori especialitzat de Madrid. Els dos darrers ingressos que aquest matí s’han confirmat com a negatius són un home de 47 anys que havia estat a Venècia i un jove de 19 anys que havia tornat de Milà i van ingressar a l’ala d’aïllament de l’hospital durant la jornada de dilluns. Un dia abans havia estat donat d'alta l'única persona que ha estat diagnosticada fins ara al Principat, un jove de 20 anys que ja està 'net' i a casa fent vida normal.

Poc després d'informar d'aquests dos negatius, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària ha anunciat l'activació del protocol per criteris clínics, és a dir, davant la presència d'una dona amb un quadre respiratori que podria ser compatible amb la malaltia però que no ha estat en cap zona de risc. Es tracta d'una dona de 54 anys. En els tres casos, la simptomatologia que presentaven era lleu. Aquest dimecres, el consell de ministres pretén adoptar tot un seguit de mesures relatives a la contingència del coronavirus i tot l’impacte que l’epidèmia pugui generar.

 

 

Comentaris

Trending