Neu

La neu i el vent obliguen a tancar pistes i carreteres

La normalitat s’ha restablert a pràcticament tota la xarxa viària del país, tot i que es mantenen les restriccions d’accés a través de l’RN22 per França

La neu al Pas de la Casa.
La neu al Pas de la Casa.

Les nevades que es preveien per a l’entrada del mes d’abril han deixat un mantell blanc a tot arreu del país. Però, també, han fet estralls a les carreteres del Principat. Acompanyades de vent, han obligat al sector d’Arinsal a frenar la seva activitat aquest dissabte. Així mateix, el departament de Mobilitat ha decretat la fase negra al Port d’Envalira i l’accés a Arcalís. Actualment el trànsit ha estat restablert amb normalitat en algunes de les zones tancades, però es mantè la restricció en l’accés per França.

La postal a gairebé totes les parròquies d’Andorra aquest matí de dissabte ha estat totalment hivernal. Les temperatures han arribat als -16,2ºC a Les Fonts d’Arinsals o als -15,2ºC a Envalira. L’estació de FEDA ha detectat -3,3ºC. Segons el servei de meteorologia les mínimes han estat encara més fredes que les de divendres, que ja s’havien enregistrat com les més baixes del que va de 2022, i han estat negatives a tot arreu. Pel que fa als gruixos de neu, s’han registrat 39 centímetres a Sorteny, 34 a les Fonts d’Arinsal, 26 al Bony de les Neres, 23 a Fontverd, 17 a Perafita i 8 a Coll Pla.

Com és d’esperar, aquesta intensitat de nevades ha comportat afectacions a les carreteres de tot arreu del país. Així, el departament de Mobilitat ha tallat l’accés a Arcalís i el Port d’Envalira, a causa del perill de quedar-se immobilitzat durant períodes llargs de temps. Igualment, els equipaments són obligatoris a Canillo, a la sortida de la Massana i a la RN22 d’accés a França. Actualment, s’ha posat fi a la fase groga i s’ha restablert el pas pel Port d’Envalira.

La neu, però, ha arribat acompanyada d’un fort vent, que aquest matí ha començat a amainar a les cotes més baixes, però a les altes continua bufant amb força. Per aquest motiu, el sector d’Arinsal ha anunciat que quedava tancat, amb un vídeo que mostrava la forta intensitat que se sentia a l’estació.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending