Neu

Formalitzada davant notari la unió de Soldeu el Tarter i Pal Arinsal

El consell d’administració de la nova societat, SETAP365, estarà format pels quatre cònsols de la Massana i de Canillo així com per Marc Naudi, d’Ensisa, i Xavier Cornellà, Xavier Soro i Conrad Blanc, en representació de Crèdit Andorrà

Comentaris

Els quatre cònsols i Xavier Cornellà celebren la constitució de SETAP365
Els quatre cònsols i Xavier Cornellà celebren la constitució de SETAP365

Ja no és un preacord. SETAP365, la societat que unirà els dominis de Soldeu i el Tarter i de Pal Arinsal ja és una realitat. Els cònsols de la Massana i Canillo -Olga Molné, Eva Sansa, Francesc Camp i Marc Casal- i Xavier Cornella, com a conseller executiu de Crèdit Andorrà han signat la seva constitució davant notari aquest dijous. D’aquesta fora, es confirma la integració d’Emap i Ensisa, les empreses que gestionen les dues estacions. A banda dels mandataris, en el consell d’administració de la nova entitat hi seran Marc Naudi (Ensisa), Xavier Cornella, Xavier Soro i Conrad Blanch per part de l’entitat financera.

D’aquesta forma es culmina el procés iniciat de fa mesos i que ha de permetre potenciar les dues zones esquiables. Per una banda, Pal Arinsal podrà aconseguir el múscul financer per afrontar inversions claus per al seu futur, com la unió de tot el domini. Per l’altra, es confia que la unificació potenciï els ingressos que les dues societats assolien en solitari. I, d’aquesta forma, un major benefici.

Així, SETAP365 (Soldeu el Tarter Arisal Pal) ha passat a ser el titular del 99,99% de les accions d’Emap i del 99,68% de les d’Ensisa. L’acord tancat entre totes tres parts estableix que el govern i l’administració de la nova societat correspondrà a la junta General i al consell d’Administració. Així ha quedat fixat al pacte de socis, que també s’ha rubricat aquesta tarda.

Vladimir Fernández, donant les explicacions al vídeo.

Relacionat

La unió d’Emap i Ensisa podria generar entre 5,2 i 7,3 milions de beneficis més cada any

D’aquesta forma tots dos comuns i l’entitat financera refermen “l’aposta per un model del negoci de la neu unificat” que, entenen, “permetrà ser més competitius en els mercats internacionals”. Durant l’acte de signatura de la constitució de SETAP365, els socis també han posat en relleu “l’agilitat amb què s’ha portat a terme el procés”, fet que han volgut atribuir “a la bona entesa que ha caracteritzat la negociació i a la mateixa visió de projecte de país”.

SETAP365 1

Pel que fa a la composició del consell d’administració, el comú de Canillo i Crèdit Andorrà comptaran amb tres consellers respectivament, mentre que el de la Massana incorporarà inicialment dos representants. Això es mantindrà fins que posseeixi el 30% de les accions de SETAP365, moment en què també en tindrà tres. L’òrgan estarà format pels quatre cònsols així com el conseller d’Ensisa, Marc Naudi, i Xavier Cornella, Xavier Soro i Conrad Blanch per part de l’entitat financera.

La presidència i la vicepresidència seran exercides de forma rotatòria per períodes de dos anys, pels cònsols majors. El primer president serà Camp.

Fernández, Hidalgo i Camp, esperant preguntes telemàtiques que, finalment, no han arribat.

Relacionat

La unió d’EMAP i Ensisa trigarà entre tres i cinc anys a assolir la millora de beneficis prevista

L’estructura accionarial de SETAP365 queda distribuïda en un 40,24% per part de Canillo, un 39,80% per part de Crèdit Andorrà i un 19,96% per part de la corporació massanenca. El mateix document estableix els mecanismes perquè en els pròxims vuit anys es vagi equilibrant el percentatge accionarial dels tres socis. El comú de la Massana augmentarà la seva participació a través de la capitalització de participacions preferents i de compra d’accions als altres dos socis.

En les pròximes setmanes es convocarà el primer consell d’Administració, en el qual s’aprovarà l’organigrama funcional de la societat i es començarà a treballar en les línies del pla d’integració. Com ja es va avançar, David Hidalgo serà el màxim responsable executiu de la nova societat.

Comentaris (3)

Trending