Neu

Les estacions no fan obligatòria però sí “recomanable” la mascareta mentre s’està esquiant

Els dominis remarquen que si algun usuari no pot acreditar tenir el passaport Covid se li denegarà o retirarà el forfet

Comentaris

Un practicant de surf de neu observa l'estat de la pista.
Un practicant de surf de neu observa l'estat de la pista. Grandvalira

Els dominis esquiables han acordat un protocol comú per garantir la seguretat sanitària dels seus usuaris. Entre les mesures, hi ha la ja anunciada pel Govern: el passaport Covid serà necessari, fins i tot, per accedir als espais exteriors. De fet, les estacions avisen que retiraran el forfet o li denegaran a qui no el tingui. També serà obligatori l’ús de la mascareta en gairebé tot moment. Quan s’estigui esquiant, no s’exigirà, però sí que es recomana.

Així ho ha informat la patronal que aplega els dominis, Ski Andorra. Així, s’indica que “el control d’accés amb certificat Covid s’amplia a la totalitat dels espais dels dominis esquiables, tant per a la pràctica esportiva inclòs esquí de muntanya, raquetes i altres activitats així com per accedir als remuntadors, restaurants i espais tancats”. Es tracta d’una mesura que s’adopta veient “l’evolució de la situació epidemiològica” i amb un clar objectiu: “salvar la temporada”.

Així doncs, s’avisa que es faran controls per garantir la seguretat de clients i treballadors. Es podrà acreditar la immunitat a partir dels setze anys via tres opcions: certificat de vacunació amb dues dosis, d’haver superat la Covid en els darrers sis mesos o una prova diagnòstica negativa: o bé PCR o TMA feta fins 72 hores abans o un test d’antígens de màxim 12 hores. Es deixa clar que “les estacions es reservaran el dret de denegar l’accés o retirar el forfet a tots aquells clients que no puguin acreditar la certificació”.

Més enllà del pass sanitari, les estacions també han acordat una sèrie de mesures per disminuir el risc de contagi. L’ús de la mascareta serà obligatòria gairebé en tot moment, sigui als interiors sigui a les zones d’espera dels ginys mecànics. Durant el descens “no serà necessari cobrir el rostre”, tot i que sí que s’apunta que “és recomanable”.

Les mesures també inclouen limitacions en les agrupacions de persones, seguint les restriccions ja aprovades pel Govern, la potenciació de la compra i reserva per mitjans telemàtics o l’aforament reduït als remuntadors tancats.

Comentaris (6)

Trending