Neu

Les estacions negocien amb Salut per poder demanar també certificat Covid per esquiar

Els dominis consideren que seria positiu equiparar-se a altres empreses turístiques, com ara hotels i restaurants; consideren que es donaria “més seguretat” als clients i que no suposa cap fre, ja que el públic potencial ve de països amb altes taxes de vacunació

Esquiadors a Vallnord-Pal Arinsal.
Esquiadors a Vallnord-Pal Arinsal. VALLNORD-PAL ARINSAL

El passaport Covid podria ser, finalment, necessari per accedir també a les pistes d’esquí. Així ho estan valorant els dominis de neu juntament amb el Govern, vista la delicada evolució que està tenint, en els darrers dies, la situació epidemiològica. La mesura s’està estudiant i la decisió s’ha d’acabar de prendre els pròxims dies, tot i que fonts del sector admeten que és força factible. Principalment pel fet que donaria “més seguretat” als usuaris de les instal·lacions.

Segons les fonts consultades, la petició ha sorgit de les mateixes estacions, un cop vist que el certificat ja és necessari a bona part dels establiments turístics, com ara hotels o restaurants. Per tant, es considera interessant “anar en la mateixa línia” i que “seria bo fer-ho de forma general”. La proposta, ara s’està valorant conjuntament entre Ski Andorra i el Govern, però queda clar que, tret de gran sorpresa, acabarà tirant endavant.

Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Passaport Covid a la restauració a partir de divendres i a altres activitats d’oci, des de dilluns

Des dels dominis es posa en relleu que no es faria pas “un control exhaustiu” però sí aleatori. A més, es remarca que no es tanca la porta a cap possible client. Així, més enllà dels vacunats, també hi hauria l’opció de demostrar que s’ha passat la Covid-19 en els darrers sis mesos -i, per tat també es té immunitat- o bé presentar una prova TMA o PCR realitzada com a màxim 72 hores abans o un test d’antígens, en tots dos casos, òbviament, amb resultat negatiu.

Les estacions consideren que tampoc és cap fre per a l’arribada d’usuaris. Fins i tot, més aviat al contrari. I és que, les fonts consultades recorden que ja sigui al Principat com als països dels quals s’espera una major arribada de clients -principalment França i Espanya, però també amb la confiança posada de recuperar el mercat britànic- hi ha elevades taxes de vacunació, properes al 80%.

Per tant, es té clar que la mesura contribuiria a donar “més seguretat”, a banda d’equiparar-se amb altres establiments turístics. I és que, a més, es remarca que el que està en joc és molt important, ja que cal que la campanya de neu sigui bona, després que la de l’any passat gairebé ni existís. “La voluntat és que hem de seguir protegint tant sí com no aquesta temporada”, afirmen.

Comentaris (35)

Trending