Neu

Campanya a Change.org perquè les estacions obrin pels residents a Andorra

Els impulsors posen en relleu que no és just que els aficionats a l’esquí del Principat es quedin sense poder practicar l’esport perquè així ho vulguin els governs veïns

La petició a Change.org.
La petició a Change.org.

Un grup de ciutadans ha iniciat una campanya a la plataforma Change.org per demanar a Govern que permeti l’obertura de les estacions d’esquí per als residents a Andorra. La petició recorda que són molts els aficionats que viuen al país i que no podran practicar aquest esport les setmanes vinents. Per ara, han firmat prop de 200 usuaris.

En la campanya s’admet que “la situació sanitària actual és delicada i que plegats hem d'actuar a favor de la lluita” contra el coronavirus i que l’economia “està sent molt afectada a causa d'aquesta pandèmia i les negociacions amb els països veïns marquen la direcció de les decisions preses del nostre Govern”. Els impulsors entenen “la lleialtat vers els Estats que sempre ens donen suport” però consideren que “això no hauria de perjudicar els ciutadans d'Andorra durant les festes nadalenques”.

I és que, recorden, “som nombrosos els amants de les nostres muntanyes i dels esports que s'hi practiquen, moltes les famílies que solen aprofitar el descans del Nadal per esquiar amb els petits a les nostres estacions”. A més, posen en relleu que “aquest any, que els parcs infantils també estan tancats”. Per això volen “tenir l'oportunitat d'esquiar a les nostres estacions”.

En concret, es reclama que “obrin les pistes per a residents”. Es remarca que “Andorra gaudeix de les millors estacions del sud d'Europa i se'ns està prohibint la pràctica de l'esquí perquè els països veïns no volen que els seus ciutadans vinguin a esquiar”. Asseguren que “és una llàstima, i molts estem ben decebuts”.

Per ara, la petició va incrementant a poc a poc les firmes de suport. De moment, ja n’ha aconseguit gairebé 200.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending