Mobilització al Col·legi dels Pirineus per intentar que es readmeti una cuinera

Agora School va acomiadar una treballadora de llarga trajectòria al centre poc després que retornés d’un permís per poder cuidar una filla malalta

-
-

Alguns professionals del Col·legi dels Pirineus -ara rebatejat com a Agora School- i persones del se entorn s’estan mobilitzant per veure si es possible que sigui readmesa al centre una treballadora de la cuina que fa unes setmanes que va ser acomiada després que es reincorporés a l’escola abans fins i tot d’haver esgotat un permís de tres mesos que havia sol·licitat per poder tenir cura d’una filla seva malalta.

Les fonts que han explicat la situació han reconegut que amb la llei a la mà, i a expenses d’acabar de repassar la liquidació, l’acomiadament està ben fet. El que es critiquen, però, són les formes, la manera de procedir. Segons les fonts coneixedores del cas han assegurat que la dona, que portava més de 15 anys prestant servei a la cuina de l’escola, va demanar un permís per poder prestar una major atenció durant un temps a una filla seva, malalta.

Una vegada va tornar al centre, abans fins i tot que se li esgotessin els tres mesos que se li havien coincidit, se li va comunicar l’acomiadament no causal i, en principi, se la va indemnitzar adequadament, encara que la liquidació està sent objecte d’una revisió per part d’advocats. A banda de la situació de la filla, la dona es trobaria en una situació personal encara més complexa.

Davant de tot plegat, s’està intentant, des de companys del centre i d’altres coneguts, de mirar de pressionar Agora School perquè volgués tornar a acceptar a treballar la dona. “Legalment està tot ben fet”, remarquen les fonts, que insisteixen, però, que les formes “disten molt de ser el que haurien de ser. Només miren pel rendiment econòmic, no pas per les persones”.

Comentaris (11)

Trending