Els turistes superen les expectatives de Mobilitat per al Pont de la Puríssima

El departament ha enregistrat l’entrada de 70.828 vehicles, que són 828 més dels que s’esperaven en el dispositiu especial de trànsit

Un agent controlant el trànsit aquest dimarts a Andorra la Vella.
Un agent controlant el trànsit aquest dimarts a Andorra la Vella. Pilar Candel

El departament de Mobilitat del ministeri de Territori i Habitatge ha enregistrat l’entrada de 70.828 vehicles a Andorra entre el divendres, 3 de desembre, i el dimecres, dia 8. Aquesta xifra supera en 828 les previsions que es tenien inicialment per al dispositiu especial de trànsit. S’esperava la major entrada de turistes a partir del dia 4, però es va avançar amb una gran xifra d’entrada divendres.

Aquests 70.828 vehicles que han accedit a Andorra durant el pont s’han repartit entre els dos punts d’entrada. D’una banda, la frontera hispanoandorrana ha tingut el volum més important, amb 53.756 vehicles. De l’altra, per la part francesa s’han comptabilitzat 10.072. El dia amb més trànsit al pas del sud va ser dissabte, amb 12.386 vehicles, i per el nord, també aquest mateix dia amb 5.139.

La sortida també va ser conflictiva a les carreteres andorranes. Concretament, el dia amb més activitat va ser el dimarts, amb 12.023 vehicles que van marxar amb més intensitat a partir de la tarda. Tot i això, dilluns va ser un dia amb molta activitat a la xarxa viària del país, i també es van enregistrat fins a 10.945. A la frontera del Pas de la Casa, el dia més destacat va ser dissabte, amb 4.546 vehicles.

El Govern ha destacat que, en relació a les sortides, el tancament a conseqüència de les complicacions meteorològiques dels accessos amb França de dilluns va complicar l’operatiu de trànsit. Principalment, perquè els vehicles que van sortir es van canalitzar cap a la frontera espanyola.

Per a aquest dispositiu especial del Pont de la Puríssima s’han mobilitzat aproximadament 250 efectius entre Policia, Serveis de Circulació Comunals i Mobilitat. A més, es van activar dispositius especials de circulació en funció del trànsit, com és habitual en dies de molta afluència. Per exemple, es va habilitar un carril addicional senyalitzat amb cons en sentit sud al vial del Pobladó a Andorra la Vella i a l’avinguda Francesc Cairat a Sant Julià de Lòria.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending