Sense notícies d’Espanya pel tercer carril a la N-145

El ministre Victor Filloy presenta als membre de la Taula de Mobilitat el pla de desenclavament d'Andorra amb l'opció d'ampliar a tres carrils, un dels quals reversible, la carretera amb la Seu d'Urgell

Comentaris

La Taula Nacional de Mobilitat s'ha reunit aquest divendres.
La Taula Nacional de Mobilitat s'ha reunit aquest divendres. SFGA

El ministre de Territori i Habitatge ha presidit aquest divendres la reunió ordinària de la Taula de Mobilitat per explicar als membres l'estratègia de cara a la viabilitat hivernal així com també el pla de desenclavament d'Andorra que ja es va donar a conèixer a la comissió legislativa del Consell General. Una de les opcions passa per ampliar a tres carrils, un dels quals reversible, la carretera N-145 que uneix Andorra i la Seu d'Urgell.

La proposta ja s’ha fet arribar a les autoritats espanyoles però, pel moment, no hi ha resposta. L'amplicació serviria per evitar el coll d'ampolla que sovint es forma a la frontera del riu Runer, especialment per accedir al Principat i en determinades hores per sortir. Des de Govern es considera que és un projecte factible i es recorda que el túnel d'Anserall, ja es va fer pensant en aquesta possibilitat. Se sap que les autoritats espanyoles tenen bona predisposició per dur a terme el projecte, com ara la Direcció General de Trànsit (DGT). No obstant queda la confirmació del govern espanyol, en aquest cas el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Des del govern d'Andorra s'ha apuntat que cal incrementar la capacitat de la principal via d'accés al país i que la solució és aquest tercer carril reversible. En el pla de desenclavament, una de les opcions més viables per a la connexió amb Catalunya, seria impulsar un vial regular elèctric col·lectiu, una via segregada de l'N-145 i que transcorreria a l'altre costat del riu, aprofitant els recs dels quatre pobles i el d'Aravell i Bellestar.

Es tractaria d'un sistema de transport sostenible que podria connectar Andorra amb la Seu d'Urgell i també amb l'aeroport i que serviria per fer aquesta connexió de manera directa i fluida amb poc impacte mediambiental. El seu cost estaria al voltant dels 130 milions d'euros.

 

Comentaris (3)

Trending