La renovació de les càmeres de mobilitat avariades costarà 40.000 euros

L’operació estarà completada a inicis de l’any vinent i permetrà solucionar un problema greu: actualment el 25% dels aparells, 12 de 50, estan fora de servei, alguns en punts especialment sensibles com els túnels del país

La càmera de Mobilitat que mostra la frontera hispanoandorrana.
La càmera de Mobilitat que mostra la frontera hispanoandorrana.

La xarxa de càmeres que vigilen les carreteres hauria de tornar a estar al 100% a inicis de l’any vinent. El ministeri de Territori i Habitatge ha adjudicat la compra i col·locació dels diferents aparells, un total de 12 que, actualment, es troben fora de servei. S’invertiran prop de 40.000 euros en una actuació clau per a la vigilància i la seguretat de les vies del Principat.

Durant el juliol, des del Govern es va iniciar el procediment per canviar les actuals càmeres avariades. Aquests elements són bàsics per a l’Agència de Mobilitat i el fet que 12 estiguessin sense funcionar representava un problema important. Suposaven, de fet, el 25% dels 50 aparells que es troben distribuïts al llarg de la xarxa.

Les càmeres es controlen des del centre nacional del trànsit.

Relacionat

Una de cada quatre càmeres de la xarxa viària està fora de servei

A més, en alguns casos servien per fer el seguiment de punts especialment delicats de les carreteres. Fins a set de les càmeres avariades estan ubicades a túnels com el del Pont Pla, el de la Tàpia o el de les Dos Valires. Per tant, llocs on, en cas d’accident, és clau una actuació ràpida.

Ara, ha culminat el procés. I ha acabat amb la contractació de l’empresa Maviparq, que serà l’encarregada de subministrar i col·locar les càmeres. A més, a un cost inferior al que s’havia previst en la licitació. Si el plec de bases estimava un pressupost de 50.000 euros, finalment ha quedat adjudicat per 39.798,05 euros.

Un cop se signi el contracte, la societat guanyadora disposa d’un termini de setze setmanes per culminar els treballs. Per tant, a inicis del 2023 totes les càmeres de la xarxa haurien d’estar novament disponibles.

Comentaris

Trending