Una de cada quatre càmeres de la xarxa viària està fora de servei

Govern destinarà prop de 50.000 euros a substituir els aparells, set dels quals es troben en túnels com el del Pont Pla, el de la Tapia o el de la Pedrera

Les càmeres es controlen des del centre nacional del trànsit.
Les càmeres es controlen des del centre nacional del trànsit. SFGA

Aproximadament una de cada quatre càmeres de seguiment del trànsit que té actualment l’Agència de Mobilitat es troben, ara mateix, fora de servei. Així es reconeix des del Govern, que ha impulsat el procés per substituir-les en les pròximes setmanes. El canvi de les espatllades per nous aparells suposarà una inversió al voltant dels 50.000 euros.

Les càmeres, cal tenir en compte, són imprescindibles perquè el Centre Nacional del Trànsit (CENATRA) pugui efectuar una correcta vigilància de la xarxa viària. A banda, però, en els darrers temps ja no només són elements que fan servir els treballadors del departament de Mobilitat, sinó també els mateixos conductors, via la web de l’Agència o la seva aplicació. Durant el 2021, la pàgina va rebre més de 2,5 milions de visites. Lògicament, també són claus per a la tasca dels serveis de circulació dels comuns i de la policia.

Ara, però, hi ha un problema. De la cinquantena de punts de visió distribuïts per la xarxa, hi ha 12 que estan actualment “inoperatives” i, per tant, “fora de servei”. De la resta, es destaca que “de manera progressiva al llarg dels darrers sis anys, algunes per obsolescència i d’altres per avaries, el cost de reparació de les quals justificava plenament la seva substitució”.

Així s’indica en el plec de bases del concurs que Govern ha llançat per substituir aquestes 12 càmeres. Es tracta d’un canvi “totalment imprescindible”. Per això, s’ha tirat endavant la licitació. El pressupost estimat, segons la documentació a la qual ha tingut accés Altaveu, ascendeix, de sortida, a 49.945,75 euros. A banda de subministrar els nous aparells, l’empresa guanyadora haurà d’encarregar-se de la seva instal·lació.

En total, com s’ha dit, són dotze càmeres que cal canviar. Set d’elles es troben a túnels, una a la boca sud del de la Tàpia, dues a la sortida del Pont Pla cap a Andorra la Vella, dos al de la Pedrera, una al de Sant Antoni i una més a la boca massanenca del de les Dos Valires. També s’han de substituir les existents a tres punts de la general 2 (al costat de l’edifici administratiu de l’Obac, a la variant d’Encamp i a la sortida nord d’aquest darrer poble). Les dues últimes ara mateix fora de servei són la de la general 3 a Ordino Nord i la de la rotonda d’Erts.

El termini per presentar ofertes s’acaba el dia 27 de juliol. Un cop decidit quina empresa s’ha de fer càrrec dels treballs, aquesta disposarà de setze setmanes per completar-los.

Comentaris (8)

Trending