El post-Tour porta el col·lapse a les carreteres

Bona part de la xarxa viària del Principat, amb la carretera de la Plana i de la Comella com a principal exponent, està copada per vehicles que intenten arribar a les seves destinacions després de l’etapa ciclista

Retencions dins el túnel dels Dos Valires.
Retencions dins el túnel dels Dos Valires.

El post-Tour costarà alguna hora a ser digerit. La finalització de l’etapa i l’obertura teòrica de les carreteres -mentre els operaris logístics que treballen per a la gran prova ciclista francesa van fent feina- estan comportant un col·lapse més que monumental a bona part de la xarxa viària. Especialment la carretera de la Plana i de la Comella, en direcció Andorra la Vella, està copada. Però no només.

Tot i que era previsible, ja se sap que aquests certàmens, o proves com les d’aquest diumenge al Principat, no acaben trobant una solució senzilla per molt que se sàpiga que la situació es pot donar. I una vegada obertes les carreteres a mida que les autoritats han anat aixecant les restriccions, les retencions i embussos han estat una constant. Al túnel dels Dos Valires també s’ha donat alguna situació complicada.

WhatsApp Image 2021 07 11 at 19.58.47
Situació de circulació molt densa al túnel dels Dos Valires.

És la principal incidència haguda en negatiu -que se sàpiga formalment per ara- que hi ha hagut arran de la celebració de la prova ciclista. Cert que en alguns punts, com en alguna benzinera d’Encamp, per exemple, que alguns turistes han aprofitat el fet que hi havia més persones del normal i menys control en certs indrets del que seria desitjable per furtar tabac. Sense dubte, una forma força lamentable de guanyar-se el viatge fins al Principat en el cas d’alguns turistes o de proveir-se. Bona part dels recursos policials d’aquest diumenge estaven destinats al Tour, encara que també és cert que els diferents cossos policials francesos han destinat a Andorra més suport del que sol ser habitual en les etapes de la ronda ciclista francesa.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending