Govern planteja que Hife subrogui els contractes que tenia amb Montmantell

El ministre portaveu en funcions, César Marquina, ha explicat que la companyia que ha tancat no ho va comunicar i tot ha estat “una situació sobrevinguda i des del departament de Transports es creu que la subrogació dels contractes seria la fórmula més adient”, malgrat que Espanya no s'ha pronunciat

El ministre portaveu en funcions, César Marquina
El ministre portaveu en funcions, César Marquina Toni Solanelles

Des d’aquest dimecres la companyia de transport de viatgers amb seu a Tortosa Hife està operant les línies que fins aquest dimarts tenia concessionades Grup Montmantell. El ministre portaveu en funcions, César Marquina, ha confirmat que el departament de Transports va atorgar la llicència, però Espanya encara no ho ha fet i el plantejament en què es treballa és la subrogació dels contractes. Marquina no ha aclarit amb quina cobertura legal es fa tot plegat.

Moltes obres planen sobre l’atorgament de la concessió de les línies Andorra-La Seu d’Urgell i Andorra-Lleida. Des de l’executiu no s’ha concretat quan l’empresa Hife es posa en contacte amb el departament de Transports per sol·licitar la llicència. El portaveu en funcions ha manifestat que “formalment no hi va haver una comunicació al Govern informant la intenció per part de l’empresa, però la decisió d’iniciar un procés de fallida sí que es pren d’un dia per l’altre”.

El departament de Transports, diu, “ha analitzat la situació per veure quines poden ser les conseqüències d’aquesta, sobretot per l’impacte als usuaris”. Ràpidament, diu, es va plantejar que “Hife se subrogués en els contractes que tenia Montamntell i s’està a l’espera que Espanya prengui la seva decisió”. “Estem convençuts que hi pot haver aquesta subrogació de contractes, ha subratllat. En el cas del transport escolcar, explica, que ja ho han assumit la resta de companyies.

Autocars aparcats a l'Estació d'Autobusos

Relacionat

Embolic en el sector del transport amb l’arribada d’Hife al país

Cal tenir en compte que al ser línies internacionals cal que tant el Govern d’Andorra com el d’Espanya donin el seu vistiplau perquè les companyies puguin operar els trajectes entre els dos estats. El que no ha concretat és quin és el termini té Espanya per atorgar o no la concessió i si el model escollit és viable. Marquina tampoc ha sabut dir si és necessari que aquesta companyia hagi de tenir alguna societat a Andorra o algun acord amb una altra.

Etiquetes

Comentaris

Trending