Embolic en el sector del transport amb l’arribada d’Hife al país

Des d’aquest dimecres la companyia amb seu a Tortosa opera les línies que fins ara ostentava Montmantell, és a dir Andorra-La Seu d’Urgell i a Lleida, i des de les empreses del país es veu amb temor el seu desembarcament

Autocars aparcats a l'Estació d'Autobusos
Autocars aparcats a l'Estació d'Autobusos Toni Solanelles

El sector del transport de passatgers del país està amb la mosca darrere l’orella amb el desembarcament d’Hife al país que des d’aquest dimecres opera les línies entre Andorra i la Seu d’Urgell i Andorra Lleida, les mateixes concessions que tenia fins ahir Grup Montmantell que ha abaixat també la persiana arrossegada per la fallida d’Hispano Andorrana. L’empresa amb seu a Tortosa ha desplaçat mitja dotzena de xofers i vehicles per garantir el servei.

Autocars Hife té la concessió des d’avui per operar les línies de transport de viatgers entre Andorra i la Seu d’Urgell i també entre el Principat i Lleida. D’aquesta manera, es garanteix el servei que fins dimarts prestava Grup Montmantell, que ha tancat portes i acomiadant la quinzena de treballadors que tenia.

Fonts oficials de la nova concessionària han explicat a l’Altaveu que quan van ser coneixedors d’aquesta situació “ens vam posar en contacte amb Govern per demanar la llicència i en un termini d’unes 24 hores es va resoldre”. Tot això, diuen “s’ha fet en menys d’una setmana per tal de no deixar els clients sense el transport”. Han volgut deixar clar que “som una companyia amb molta experiència” i també operaran a l’estiu la línia entre Andorra i Miami Platja, que també ostentava Montmantell.

Per prestar el servei des d’avui mateix, segons les mateixes fonts s’han desplaçat des de Tortosa, localitat on té la seu central, sis conductors i sis vehicles. Als xofers se’ls ha buscat allotjament a la Seu d’Urgell. En el cas de la línia de Lleida, les mateixes fonts expliquen que l’objectiu és que amb “el bus que surt a les sis del matí, poder connectar els passatgers amb la Costa Durada fins a València”.

SOPRESOS

L’aparició d’Autocars Hife ha generat sorpresa i preocupació entre les empreses de transport de viatges del país. Es demanen com ha encaixat legalment la seva arribada perquè no ho tenen gens clar. Cal tenir en compte que aquesta és una de les companyies amb cert pes en el transport de viatgers, sobretot a la zona de la Costa Daurada, Terres de l’Ebre i l’Aragó i ho veuen com una amenaça si acaba establint-se al país.

Tot i que Hife se centra en el transport de passatgers, sí que assumirà de manera provisional serveis discrecionals com el trasllat dels equips del MoraBanc Andorra. Qui està gtreballant per trobar una nova companya és la Federació Andorrana de Futbol que també tenia un acord amb Montmantell.

SENSE NOTÍCIES DE MONTMANTELL

La quinzena llarga de treballadors que tenia Grup Montmantell estan preocupats per si no cobren la nòmina d’abril. Ahir se’ls hi va comunicar el tancament de l’empresa i el seu acomiadament, però avui han intentat posar-se en contacte amb l’empresa, però ningú no contesta. Això els fa pensar que igual no percebran el darrer salari, malgrat que se’ls hi va dir que es miraria de trobar la manera perquè rebin els diners.

Seu de l'empresa aquest migdia.

Relacionat

Montmantell també se’n va en orris i aquest dimecres ja no operarà

D’altra banda, aquest dimecres al matí s’ha vist a dues persones responsables de l’empresa traient del despatx una sèrie de documentació escortades per la policia. El que no ha transcendit és per si és per ordre de la Batllia, tenint en compte que hi ha una fallida, la d’Hispano Andorrana.

Comentaris (23)

Trending