El ‘forat negre’ de Vilanova de l’Aguda en direcció a Andorra

Un suposat error de Google Maps porta cap a un camí sense sortida d’aquest poble de la Noguera que està desesperat en trobar cada cap de setmana vehicles de tota mena encallats en un vial pel qual alguns volen passar sí o sí

Comentaris

El punt on porta el navegador i que l'Ajuntament ha hagut de tancar.
El punt on porta el navegador i que l'Ajuntament ha hagut de tancar. CCMA

Els veïns del petit poblet de Vilanova de l’Aguda, a la comarca de la Noguera, a prop de Ponts, estan farts de trobar-se perduts pel municipi vehicles de tota mena que, en moltes ocasions, tenen com a destinació Andorra. La temporada hivernal està sent frenètica i infernal, per a la població. La ‘culpa’ la té Google Maps, que ofereix com a alternativa ràpida per anar de Barcelona i el seu entorn fins al Principat una ruta que passa per un camí que no porta enlloc.

Aquells ciutadans de l’àrea metropolitana -que són els que més es troben els veïns de Vilanova de l’Aguda- que pretenen arribar a Andorra i no se saben la ruta que sol passar per la C-1412, per Ponts, per després enllaçar la C-14, s’hi fan servir el navegador que s’ha convertit de referència, troben que Google els proposa com a trajecte més ràpid la que passa per una mena de drecera que resulta ser un caminot ple de revolts i de caràcter totalment local que no porta enlloc. Enlloc que convingui als turistes que pretenen arribar a Andorra a esquiar.

I d’aquí que molts veïns del poble noguerenc acabin trobant-se, especialment el cap de setmana, vehicles desorientats, que col·lapsen alguns dels carrers de la petita localitat o, fins i tot, que fan tota mena de virolles perquè volen passar sí o sí per on els diu el navegador. Segons Televisió de Catalunya, hi ha tants problemes de trànsit que l'Ajuntament hi ha posat tanques i senyals, però molts turistes no en fan cas i hi passen igualment. El consistori ha demanat fins i tot a Google que elimini el camí dels resultats que mostra perquè la zona pari d'omplir-se de turismes, camions i autocars.

Comentaris (13)

Trending