Enuig dels usuaris de bus d’Arinsal i Erts per la supressió de la línia directa a la capital

Des de dilluns i fins al 8 de setembre, han d’agafar primer un vehicle més petit i fer transbordament a la Massana, fet que, denuncien, pot doblar el temps del trajecte per la manca de coordinació amb els que venen d’Ordino

El minibus va entre Arinsal i la Massana, on cal fer transbordament.
El minibus va entre Arinsal i la Massana, on cal fer transbordament.

Els veïns d’Arinsal i Erts que utilitzen el bus per desplaçar-se treuen foc pels queixals. El motiu, el canvi de configuració de servei que la gestora de les línies de la Vall del Nord ha decidit per aquest mesos d’estiu. No hi haurà un vehicle directe des de la població fins al centre d’Andorra la Vella sinó que hauran d’agafar-ne dos. Un fins a la Massana i un altre ja fins a la capital. Resultat? Més temps de trajecte i un cost més elevat, segons denuncien alguns residents a la població.

El nou sistema es va començar a aplicar dilluns i s’allargarà, segons informa la web de l’operadora fins al 8 de setembre. Fins diumenge, els veïns d’Erts i Arinsal tenien una connexió directa amb Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Ara, hauran d’agafar primer un petit bus fins al centre de la Massana. Ja allà, esperar que passi el vehicle de la línia 6 provinent d’Ordino.

I això ja suposa, lògicament, perdre més temps. No sempre hi ha coordinació entre els dos vehicles i, per tant, quan s’arriba a la Massana, toca tornar a esperar l’altre bus. Entre els usuaris hi ha indignació, ja que denuncien que un trajecte que es podria completar en mitja hora acaba allargant-se, en alguns casos, fins al doble.

A banda, es lamenta la manca d’informació. L’avís dels canvis no s’ha posat a cap de les parades, tot just a la web de Coopalsa, la unió d’empreses que gestiona el servei. Això ha fet que molta gent s’hagi adonat del canvi el mateix dilluns, fet que encara ha incrementat més l’enuig.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending