Andorra participarà en un estudi per millorar la connexió ferroviària de mercaderies a l'Alta Arieja

El Govern aportarà 3.500 dels 70.000 euros que costarà el treball amb l'objectiu de treure camions de la RN116 i millorar les relacions comercials amb França

Comentaris

Tren de mercaderies
Tren de mercaderies

La Comunitat de l’Alta Arieja realitzarà un estudi de viabilitat per crear una plataforma intermodal a la zona de Mérens les Vals i la càrrega de mercaderies que podria suportar la infraestructura. Això permetria treure trànsit de la carretera RN116. Des del Govern s’aportarà 3.500 euros amb l’objectiu de reforçar els intercanvis comercials.

Andorra cofinançarà el treball per millorar la connexió ferroviària de mercaderies. El cost serà de 70.000 euros, dels quals l’executiu del Principat n’aportarà 3.500. Té per objectiu identificar l’inventari de les necessitats, el potencial de trànsit, la disponibilitat de vies a la línia Tolosa–La Tour de Carol, els guanys en termes de reducció d’emissions de CO2 i l’estimació econòmica.

Des del Govern s’explica que podria reforçar els intercanvis comercials entre els dos països augmentant el volum de les importacions i exportacions provinents del costat francès i de la Unió Europea, si s’aprova l’Acord d’Associació–, i de l’altra, aconseguiria treure trànsit de carreteres com la RN116.

Etiquetes

Comentaris

Trending