El Valira ja està net de carburant però encara hi ha zones amb olor

Els tècnics de Medi Ambient segueixen controlant la situació i mantenen tancats els recs després de l’accident d’un camió cisterna aquest dimecres, que va provocar el vessament d’uns 2.000 litres de fuel, part al riu

Un tècnic controlant el riu.
Un tècnic controlant el riu. SFGA

Tècnics de Medi Ambient segueixen atents a les conseqüències de l’accident d’un camió cisterna aquest dijous al migdia a la carretera entre l’Aldosa i Anyós. Tot i que s’ha constatat que part de la càrrega es va vessar al riu, s’entén que la situació s’ha pogut controlar. Ara per ara, afirmen des del Govern, el Valira del Nord està net. Part del fuel sí que va arribar als recs, que continuaran tancats a l’espera de la valoració que s’ha de fer en les pròximes hores.

La ministra, Sílvia Calvó, ha defensa que l’actuació un cop es va conèixer l’accident va ser ràpida. De seguida es van col·locar barreres al riu, tot i que no es va poder evitar que una part del carburant acabés arribant-hi. Del camió, ha indicat, van acabar sortint uns 2.000 litres de fuel. Una bona part va quedar a la carretera i va poder ser netejada pels bombers.

El camió accidentat

Relacionat

Controlat el vessament provocat per l’accident d’un camió cisterna a l’Aldosa

No es pot saber, però, quants litres van arribar al riu. Ho van fer, com demostra el fet que poques hores després es detectés a l’aigua dels recs. Aquests han estat tancats fins que els tècnics comprovin que ja han quedat alliberats del carburant.

El camió ja remuntat.

Relacionat

Tallada l’aigua als recs del Solà i d’Engordany per evitar filtracions d’hidrocarbur

Pel que fa al Valira del Nord, Calvó ha indicat que “ja està net”. Tot i això, encara hi ha “zones amb olors”. Per això, es manté el seguiment. De moment, però, continua sense detectar-se que hagi mort algun animal.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending