La Unió Hotelera veu fàcil i necessari deixar enrere els plàstics d’un sol ús

Molts dels establiments asseguren que ja havien començat a prescindir d’aquesta mena de productes i que fer aquest pas aporta valor al turisme d’Andorra

Productes de plàstic dintre d'una bossa.
Productes de plàstic dintre d'una bossa. Arxiu

Aquest dimecres el ministeri de Medi Ambient feia públic el llistat de productes de plàstic d’un sol ús que passarien a estar prohibits a partir del 20 de gener. Entre els diferents establiments que s’han d’adherir a aquest decret estan els allotjaments turístics. Concretament, des de la Unió Hotelera (UHA), el seu president, Jordi París, ha assenyalat que el procés per tal de prescindir d’aquests productes hauria de ser relativament fàcil perquè molts dels emplaçaments ja havien començat aquesta transició. A més, es considera que aporta valor al turisme d’Andorra.

“Són processos que has d’agafar amb una actitud positiva perquè saps que és per un bé, aleshores s’han de dur a terme”, ha indicat París. A partir del gener, cap dels hotels del país podrà fer ús de determinats productes de plàstic, com coberts i plats. Tot i que sembla que no són habituals en aquesta mena d’establiments, molts d’ells tenen serveis de càtering que en feien servir. Per tant, París assegura que es buscaran alternatives que siguin biodegradables i més respectuoses amb el medi ambient.

A més, a nivell econòmic i d’espai pot suposar cert estalvi per a alguns establiments. No serà un canvi significatiu, però s’ha de valorar que els productes d’un sol ús ocupen un espai que, en canvi, si s’adquereixen reutilitzables, es pot reduir considerablement. “En el futur aniran sorgint nous canvis i ens hem d’anar adaptant, no revesteix cap problemàtica”, ha assegurat París. A més, ha assenyalat que és un procés que des de molts hotels ja s’havia començat amb petites, i no tan petites accions, i que forma part de l’evolució natural cap a un model més sostenible.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el ministre Portaveu, Eric Jover

Relacionat

Plats i coberts de plàstic, prohibits a partir del gener

De fet, la visió per part del president de l’UHA és tan positiva que assenyala que aquesta transició cap a un servei més ecològic i respectuós amb el medi ambient no pot tenir més que un bon impacte en el turisme del país. “La gent cada cop està més conscienciada, i si nosaltres no tenim també aquesta consciència, si no comencem a treballar per reduir el malbaratament, la petjada de carboni o a l’estalvi energètic, tindríem una fi”, ha explicat París. En aquest sentit, assenyala que els turistes cada cop donen més importància a aquestes característiques i aquests principis a l’hora d’escollir un allotjament.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending