Una tempesta amb pedregada converteix en rius alguns carrers de Sant Julià de Lòria

(AMB VÍDEOS) El patac d’aigua, que també ha afectat especialment Encamp, ha vingut acompanyat de pedres de petita mida que en alguns moments ha emblanquinat els carrers, així com de llamps i trons

https://youtu.be/MTZaWChGCmU

No ha estat pas cap sorpresa, ja que en les hores prèvies s’havia avisat de la possibilitat de tempestes intenses al país. Potser el que ja no s’esperava tant era que, pluja a banda, també portés pedra. Així ha estat, però, primer a Encamp i després a Sant Julià de Lòria. La tromba d’aigua que ha començat passades les quatre de la tarda venia carrega amb calamarsa, de petita dimensió, però que ha deixat per uns moments blancs alguns carrers. A territori lauredià, la quantitat de precipitació ha estat força gran i ha generat inundacions a carreteres i a locals.

A Sant Julià de Lòria, la precipitació també ha estat molt intensa, especialment a partir de dos quarts de cinc. La carretera de la Rabassa, la de Nagol i la de Fontaneda semblaven rius i l'aigua s'ha acumulat als carrers com a les avingudes Rocafort i Verge de Canòlich així com a la plaça Laurèdia.

Els problemes han obligat a intervenir els bombers, que han enviat fins a tres dotacions. Hi ha hagut inundacions a l’aparcament del centre comercial Leclerc, al del ministeri d’Educació, a un edifici de la carretera de la Rabassa o a un centre de fisioteràpia. En alguns punts, com ara la Cota 1.600 de Naturland, la pressió de l’aigua ha acabat rebentant algunes canonades, complicant encara més la situació. El cos també s’ha desplaçat per controlar el cabal d’aigua del riu Madriu.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha explicat que “sabem que la pedregada més forta ha estat la Peguera i que venia d’allà”. Així, ha apuntat punts conflictius com ara la zona del Bonavista a Nagol. Tot i això ha remarcat que “no ens consta cap dany personal” i que, a priori, els materials tindrien una afectació limitada.

PEDREGADA FORTA A ENCAMP

El primer patac d’aigua fort s’havia registrat poc abans de les tres de la tarda a Encamp. Ha estat, però, només un pròleg. La tempesta forta, amb llamps i trons també, ha començat al poble passades les quatre. I amb aigua, amb força aigua per moments. I a més a més, pedra. No excessivament gran. Les més gruixudes, potser d’un centímetre, però sí en quantitat.

Això ha generat que alguns carrers, durant uns minuts, quedessin emblanquinats. A poc a poc, la intensitat de la precipitació ha davallat i pels volts de dos quarts de cinc, tot i ploure, ho feia ja amb menys ràbia. I sense pedra.

D’aquesta forma, s’han complert les previsions. Com havia avisat el Servei de Meteorologia, la tarda portaria tempestes amb moments d’intensitat d’aigua. I així ha estat. La situació, avisen, encara pot portar noves precipitacions a qualsevol punt del país, fins al vespre.

 

 

Comentaris (4)

Trending