Sorpresa i indignació entre animalistes per la pressió a la qual se sotmet un cantader de galls fers

Defensors dels animals lamenten que l’administració doni any rere any permís a una empresa privada concreta perquè organitzi ‘visites’ a cantades dels galls de bosc

Un gall fer en plena exposició.
Un gall fer en plena exposició. BANDERS

Animalistes del Principat consideren que s’hauria de fer un pas més en la protecció del gall de bosc i gestionar encara millor que fins ara el denominat ‘furtivisme audiovisual’. Per evitar-ho, els banders fan control i vetllen perquè els cantaders estiguin ‘tranquils’ en l’època de reproducció -just ara- i no hi hagi ‘assalts’ fora de lloc. No obstant això, defensors dels animals creuen que hi ha una excessiva pressió permesa sobre un cantader concret a Incles.

En aquest sentit, els animalistes contactats es mostren entre sorpresos i indignats perquè any rere any l’administració autoritza una empresa privada -potser la única en aquesta matèria- per fer visites al cantader en concret. Segons les fonts consultades, durant setmanes hi poden haver diverses tendes de campanya sempre en el mateix lloc, a Incles, per a eventuals excursions amb persones que volen veure l’espectacle dels galls fers -estarrufant-se del tot- i cantant. Aquestes excursions d’una nit a l’exterior es comercialitzen a 270 euros per persona i sortida.

Un gall de bosc en un paratge del Principat.

Relacionat

‘Furtivisme audiovisual’ versus gall fer

Consideren els animalistes que s’hauria d’afluixar més encara aquesta activitat perquè la pressió que es posa al cantader d’Incles és molta. En el rerefons de la queixa, segons sembla, hi hauria també una certa pugna entre empreses o persones que voldrien treure rendiment a una activitat que, per a un sector de la població, va a l’alça. Les mateixes fonts s’han queixat també que a la zona del Peretol s’haurien autoritzat actuacions constructives en uns indrets on també hi hauria cantaders.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending