Nou rècord de temperatura màxima un juliol al Principat: 38,7º a la Borda Vidal

El registre obtingut aquest diumenge no és encara el més elevat que ha recollit l’estació meteorològica des que es va posar en marxa el 2008

Una de les referències internacionals a la temperatura registrada a la Borda Vidal.
Una de les referències internacionals a la temperatura registrada a la Borda Vidal.

Aquest diumenge havia de ser el més calorós d’aquesta onada d’altes temperatures, altíssimes. I així ha estat si es té en compte que l’estació meteorològica oficial de la Borda Vidal, a Sant Julià, ha registrat un rècord nacional al mes de juliol. El mercuri s’ha enfilat fins a 38,7º, una dècima més que el registrat aquest dissabte, que havia establert la màxima màxima en un mes de juliol.

Alguns termòmetres del centre del país ja van marcar aquest dissabte els 40º, això sí, estaven alterats per la insolació.

Relacionat

Aquest diumenge s’esperen les temperatures més altes d’aquesta onada de calor

Diferents agents internacionals relacionats amb la meteorologia s’han fet ressò de la situació que donat a Andorra pel fet de l’elevada temperatura registrada tot i l’altura on es troba el Principat. En concret, l’estació de la Borda Vidal està situada a 873 metres. Tot i l’alta temperatura d’aquest diumenge, la més alta en un juliol des que es va posar en marxa l’equipament al 2008, hi va haver una jornada del mes de juny del 2019, en concret el dia 28, que es va arribar a 39,4º.

Comentaris (2)

Trending