Medi Ambient contempla la mini-xarxa de calor de Sant Julià i n’estudia les qüestions tècniques

El ministeri que encapçala Sílvia Calvó està analitzant l’expedient, que considera més complexe del que ho veu el comú lauredià, i creu que s’haurà de convocar un concurs conjunt de les dues administracions

Estelles de fusta.
Estelles de fusta. ARXIU

El ministeri de Medi Ambient i Energia sí que té en cartera contribuir a poder posar en marxa la mini-xarxa de calor que el comú de Sant Julià de Lòria té projectada. I, de fet, n’està estudiant les qüestions tècniques per decidir com es pot impulsar el projecte, que des del vessant administratiu considera més complicat del que creu la corporació laurediana.

Des del departament que encapçala Sílvia Calvó s’assegura que en algunes setmanes es donarà resposta als neguits del comú que lidera Josep Majoral. El fet que part de les dependències que s’haurien d’escalfar amb la crema de biomassa, o el mateix fet que la caldera central s’hagués d’ubicar al pati de l’Escola andorrana de Sant Julià, siguin de titularitat estatal, fa que s’hagin de valorar molt bé les qüestions d’ordre tècnic-burocràtic. Per això, les fonts consultades consideren, hores d’ara, que el més adequat serà convocar un concurs en què estiguin implicades les dues administracions, Govern i comú.

Quitxalla jugant al pati de l'Escola andorrana de Sant Julià, un dels equipaments que es voldria escalfar amb biomassa.

Relacionat

Sant Julià espera l’aval de Govern per construir una xarxa de calor per abastir quatre edificis

Ara bé, encara s’ha d’acabar de dissenyar quin tipus de concurs -el comú projectava fer-se càrrec del cost de les instal·lacions necessàries i treure en concessió la gestió del servei, per dir-ho d’alguna manera, que implicaria des de l’extracció de la fusta als boscos comunals lauredians fins a la seva transformació en estelles i posterior crema- ja que el Govern no acaba de veure tan senzill com sí que ho veu Majoral el plantejament lauredià.

En qualsevol cas, les fonts governamentals consultades han assegurat que els contactes entre les dues administracions es mantenen i la voluntat del Govern és contribuir a fer realitat la xarxa que proposa el comú de Sant Julià, malgrat que es considera -i així ho veuen també altres corporacions parroquials- que el més interessant seria la implementació d’una planta de transformació de la fusta que s’hagi de retirar dels boscos en biomassa.

Comentaris (3)

Trending