Limitació de temperatura i d’il·luminació als aparadors com a mesures d’estalvi als comerços

El ministeri de Medi Ambient i FEDA s’han reunit amb patronals i Unió Hotelera per acordar les accions que es duran a terme als establiments de forma obligatòria

La reunió que s'ha celebrat entre Medi Ambient, FEDA, patronals i hotelers.
La reunió que s'ha celebrat entre Medi Ambient, FEDA, patronals i hotelers. Govern d'Andorra

Aquest dimarts el ministeri de Medi Ambient i FEDA s’han reunit amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la Cambra de Comerç i la Unió Hotelera (UHA) per tal de consensuar les mesures d’estalvi energètic que es duran a terme als diferents establiments. Tot i que encara estan per establir les concrecions, obligatòriament es limitarà la temperatura, així com el temps d’il·luminació dels aparadors. Durant els pròxims dies s’acabaran de concretar els detalls, que es traslladaran a les entitats per tal de posar-les en marxa.

La limitació de la temperatura dintre dels establiments també es traslladarà als comerços i hotels. És una mesura que ja s’ha implantat als edificis administratius i que també s’ha estès a les dependències comunals. El que cal acabar de concretar són les especificitats de cadascun dels establiments, així com, en el cas dels hotels, en quines zones s’haurà d’establir aquest mínim i màxim de graus. En certa manera, s’espera que siguin similars a les ja concretades pel Govern en altres casos. De forma conjunta, s’ha recomanat que aquells que tinguin porta la mantinguin tancada.


Sílvia Calvó explicant les mesures a aplicar.

Relacionat

Govern limita a 20 graus la temperatura màxima a l’administració durant l’hivern

L’altra gran mesura d’estalvi energètic que s’ha plantejat és la limitació de la il·luminació als aparadors de les botigues. Aquesta és una de les fonts de consum més elevada dels comerços, i la retallada era una aposta clara per part de Medi Ambient. El que cal acabar de concretar és la franja horària durant la qual les llums exteriors i interiors podran estar enceses. Així mateix, i a forma de recomanació, s’aconsella limitar l’ús de certes llums de Nadal, tot i que es tracta de casos concrets que no s’han entrat a valorar.


Reunió entre Govern i comuns per les mesures d'estalvi energètic.

Relacionat

Els comuns adoptaran les mateixes mesures d’estalvi energètic que l’administració

El director de la CEA, Iago Andreu, ha assegurat que els comerciants han rebut les mesures “amb resignació, a ningú li agrada haver d’aplicar-les, però tothom entén que és necessari en la situació que es viu actualment”. Fa uns dies, reclamava que les accions que es proposaren foren “raonables”. La conclusió posterior a la reunió és que, en certa manera, ho són. “Volíem que tinguessin una relació directa entre cost i benefici, que realment suposin un menor consum, i al final entem que sí, que és així”, ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending