Govern destinarà un màxim de 375.000 euros a la reforma de la gossera

Un cop descartat que els espais es converteixin en la futura zona franca, l’executiu posa fil a l’agulla per millorar la instal·lació amb una rentada de cara i una ampliació de les oficines

Les instal·lacions de la gossera.
Les instal·lacions de la gossera.

La gossera no es mourà de lloc. Un cop descartat que la ubicació de les actuals instal·lacions es destini a la futura zona franca, el Govern afronta ara la necessària reforma dels espais. Per això, ha començat la recerca de l’arquitecte que ha d’elaborar el projecte de remodelació. Unes obres en les quals l’executiu no vol fer una inversió excessiva. El límit ha quedat marcat en 375.000 euros.

De moment, el primer pas es trobar la persona que planifiqui com serà la reforma. Per això, s’ha llançat un concurs per seleccionar “un professional de l’arquitectura” que abordi el projecte. Fins al 27 de juliol, està obert el termini per presentar les propostes. A partir d’aquí, caldrà fer la selecció.

La intenció de Govern és, per un costat, millorar de forma sensible les actuals gàbies per als animals, així com també els espais exteriors de la instal·lació. També es vol ampliar l’actual caseta. Aquesta obra permetria guanyar més metres quadrats per al personal, per a les oficines d’atenció al públic i crear una nova sala de cures.

Gossos a la instal·lació que serà remodelada.

Relacionat

La zona franca no anirà als terrenys de l’actual gossera

Això sí. Es vol un projecte contingut en la despesa que pot representar per a l’executiu. El plec de bases ja marca que les obres que es proposin per part dels arquitectes no hauran de superar, en cap cas, un cost de 375.000 euros en la seva execució.

Un cop se seleccioni el professional que s’ha de fer càrrec de la redacció del projecte, aquest tindrà un primer termini de quatre setmanes per tirar endavant els treballs preliminars. Un cop s’aprovi l’avantprojecte, disposarà de vuit més per completar la feina. Per tant, la previsió és que a finals d’any o inicis del 2023 estigui tot preparat.

Un cop es tingui aquest treball, es podrà iniciar una segona fase. La contractació d’una empresa que tiri endavant les obres. Feia temps que la gossera necessitava una rentada de cara, però tot havia quedat a l’espera de si finalment els terrenys acabaven sent escollits per ubicar la zona franca. Fa uns dies, el ministre de Presidència Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va revelar que hi ha altres indrets que es consideren més adequats. Per tant, ara ja es pot impulsar l’actuació per dignificar els espais on es tenen els gossos i els gats abandonats.

Comentaris (2)

Trending