S’enregistren per primera vegada a Andorra 30ºC a l’abril

Els últims dies del mes es van detectar dos rècords a l’estació de la Borda Vidal, un d’ells per temperatura màxima i l’altre per la mínima més alta en aquesta època

Una vista d'Andorra la Vella.
Una vista d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El passat mes d’abril va ser de rècord. Principalment de temperatures enregistrades al país. Per primer cop s’han tingut 30ºC durant aquesta època de l’any, sent aquesta la màxima més elevada que s’ha registrat. També s’ha pogut detectar la mínima més alta. Les dues s’han donat a finals de mes, els dies 28 i 29, tot i que la resta del mes també ha estat bastant càlid i sec.

Segons assenyala Acció Climàtica a través de les xarxes socials, és la primera vegada que a l’abril s’enregistren 30ºC a Andorra. L’estació de la Borda Vidal, que és la més meridional del país i també la més baixa, perquè està situada a 873 metres, ha enregistrat dos rècords. El dia 28 es van detectar 30ºC de màxima i el dia 29 es va tenir una mínima de 10,9ºC, que és la mínima més alta registrada. Aquesta situació, tal com va avançar l’Altaveu, és conseqüència de l’onada de calor que es va produir a Espanya durant la recta final d’abril. Tot i que els Pirineus quedaven fora de la zona d’afectació principal, es va deixar notar amb temperatures que han estat 10ºC per sobre del que és habitual.

Una vista de Sant Julià des de Rocafort.

Relacionat

Abril acabarà amb unes temperatures excepcionalment elevades per a l’època de l’any

Per tant, la conclusió que s’extreu és que el mes d’abril ha sigut càlid i sec. A l’estació del Roc de Sant Pere l’anomalia ha estat 3,6ºC per sobre del que és habitual, únicament superat pel 2011, on va ser de 5,3ºC. Amb tot, cal recordar que al sud del país l’anomalia ha estat superior i les temperatures més extremes. Pel que fa a les precipitacions, tot i haver tingut certa freqüència els darrers dies, s’ha acumulat aproximadament la meitat del que correspondria per l’època de l’any.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending