Abril acabarà amb unes temperatures excepcionalment elevades per a l’època de l’any

A causa d’un important episodi de calor que es produirà a la Península Ibérica, es preveu que al Principat es puguin assolir fins a deu graus més del que seria habitual en aquest període

Comentaris

Una vista de Sant Julià des de Rocafort.
Una vista de Sant Julià des de Rocafort. Toni Solanelles

A Espanya l’alerta està posada a causa d’una onada de calor que s’intensificarà a partir del pròxim dimecres. El cas d’Andorra, però, serà més lleu, tot i que també es donaran temperatures que seran excepcionalment elevades per a l’època de l’any. Tenint en compte aquest episodi, s’assoliran fins a deu graus més del que seria habitual per a un final del mes d’abril. Malgrat això, possiblement no s’arribarà als extrems per considerar un avís meteorològic de risc.

El Pirineu és una de les zones que no es troba dins de la part més important de l’episodi de calor que afectarà la Península Ibérica els pròxims dies. Malgrat això, aquesta entrada d’aire càlid del nord d’Àfrica també tindrà certa afectació al nord de Catalunya i, de retruc, també a Andorra. AEMET a Catalunya ha tramès un avís on s’indica que a partir d’aquest dimarts començarà la pujada de temperatures, que tindran un pic important dimecres, i que culmini divendres i dissabte.

Malgrat aquesta excepció que assenyala AEMET, a la Seu d’Urgell i a Puigcerdà, zones força pròximes a Andorra, es preveuen fins a màximes de 30 graus. Per tant, a la zona sud del Principat, també es poden assolir fàcilment temperatures similars. És a dir, entre 27 i 28 graus. Això suposa que s’assoliran fins a deu o quinze graus més del que és comú durant el mes d’abril i la primavera a Andorra, amb temperatures que es donen més aviat a l’estiu. De moment, el Servei de Meteorologia del país no ha emès cap nota informativa al respecte.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending