La CEA demana que les mesures d’estalvi energètic per les empreses siguin “equilibrades”

S’espera que la reunió amb el ministeri de Medi Ambient, que tindrà lloc la setmana vinent, pugui aportar accions que “no dificultin la feina”

L'avinguda Meritxell.
L'avinguda Meritxell.

El ministeri de Medi Ambient va anunciar dimecres passat diverses mesures d’estalvi energètic que afectaven, únicament, a les dependències de l’administració, així com parapúbliques. Però, es tenia pendent parlar amb comuns, les patronals, la Cambra i les estacions per acabar de tancar diverses accions en aquesta mateixa línia. Des de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), el seu director, Iago Andreu-Sotelo, demana que les mesures per les empreses siguin “equilibrades” i que “no dificultin la feina”.

La reunió entre patronals i el ministeri de Medi Ambient s’ha emplaçat per la setmana vinent. Amb aquesta perspectiva, el director de la CEA ha demanat que “les mesures que s’apliquin o s’acordin es tradueixin en un estalvi real i tinguin sentit, que hi hagi un equilibri”. Concretament, ha fet referència al fet que les accions que acaben portant-se a terme no “dificultin la feina” dels comerços, “que puguin seguir generant treball i riquesa”.

D’aquesta manera, Andreu-Sotelo ha marcat el que podrien ser les línies roges del que no es vol fer per part de les empreses. “Tenim clar el que s’ha d’evitar, i és tot allò que posi en perill l’economia de les empreses”, ha remarcat el director de la CEA. Ha volgut recordar, a més, que “Andorra té una economia de serveis més que no pas industrial, per tant, no es té un consum energètic equiparable a altres realitats, tot i que és evident que s’hauran de fer esforços”.

Pel que fa a una de les grans preocupacions, com és la campanya de Nadal, Andreu-Sotelo ha explicat que l’associació de l’Eix Central ha mantingut un diàleg amb el comú d’Andorra la Vella, que ha traslladat les limitacions que portarà a terme. “Les empreses s’han mostrat comprensives, perquè és difícil negar-se”, ha puntualitzat el director de la CEA.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending