Andorra viu el cinquè juliol més càlid des de 1950

La temperatura mitjana ha estat de 21 graus i l’onada de calor que va afectar a mitjans de mes va establir un nou rècord a l’estació meteorològica de la Central de FEDA amb 35,4 graus

El termòmetre del Bici Lab marcant 37 graus
El termòmetre del Bici Lab marcant 37 graus Albert Sanjuan

El mes de juliol ha tornat a ser càlid i així ho demostren les dades registrades per les diferents estacions meteorològiques. La temperatura mitjana ha estat de 21 graus i això suposa que ha estat el cinquè mes de juliol més càlid des de 1950 i amb una onada de calor que van establir nous rècords a l’estació de la Central de Feda amb 35,4 graus. Tot i això, ha estat un mes humit.

La calor és l’autèntica protagonista a l’estiu, però el mes de juliol ha estat força càlid amb una temperatura mitjana de 21 graus i això el fa el cinquè més càlid dels darrers 73 anys. Cal posar especial atenció a l’onada de calor que va afectar el país els dies 17, 18 i 19 i que les temperatures van ser superiors als 32 graus. De fet, l’estació meteorològica de la Central de FEDA va assolir el rècord arribant als 35,4 graus. S’ha de destacar les nits tropicals que es van viure en alguns indrets del centre i sud del país. Tot plegat ha fet que l’anomalia climàtica hagi estat d’1,65 graus superior.

Anomalia de temperatura
Anomalia de temperatura

D’altra banda, les precipitacions s’han distribuït de manera irregular amb fenòmens tempestuosos molt localitzats. Segons Acció Climàtica, en general ha estat un mes humit i a l’estació de la Central de FEDA han caigut 77,2 mm.

Precipitació acumulada juliol 2023
Precipitació acumulada juliol 2023

 

Comentaris

Trending