Els allotjaments turístics demanaran “dutxes més ràpides” als clients per estalviar aigua

El sector vol conscienciar al hostes de la importància d’evitar el malbaratament d'aquest bé natural i en els propers dies posaran més cartells a les habitacions dels apartaments amb els consells

Els allotjaments demanaran que els hostes no malgastin l'aigua quan es dutxin
Els allotjaments demanaran que els hostes no malgastin l'aigua quan es dutxin

La sequera que s’està vivint no només a Andorra sinó també els voltants fa que tothom hagi de prendre consciència que l’aigua és un bé natural i que s’ha de gestionar d’una manera correcta i evitar el malbaratament. El sector turístic és un dels grans consumidors d’aigua, tenint en compte el nombre de turistes que rebem i per això es vol reforçar el missatge d’estalvi d’aigua. Des de l'Associació d'Empreses d'Allotjaments Turístics es demanarà als cluents més rapidesa a l'hora de dutxar-se per consumir menys aigua.

La manca de pluges i el desgel tan ràpid que hi ha hagut aquest any fa que el cabal dels rius hagi disminuït en els dos primers mesos de l’any i els pics que s’acostumen a tenir al maig, no hi seran. Des d’Andorra Recerca+Innovació ja s’ha demanat al Govern que elabori uns plans de sequera. En aquest cas, la ciutadania i el sector empresarial també poden fer accions per reduir el consum d’aigua.

El riu Valira al seu pas per Escaldes Engordany

Relacionat

L’ARI aconsella fer plans de sequera davant la disminució de precipitacions

De fet, tant allotjaments turístics com hotels ja fa temps que als lavabos de les habitacions tenen posats missatges demanant als seus hostes que tinguin cura amb l’aigua, comunicació que es vol reforçar. El president de l’Associació d’Allotjaments Turístics, Àlex Ruiz, explica que “informarem els clients de les situacions i posarem cartells demanant que les dutxes siguin més ràpides”. Té clar que l’“l’important és sensibilitzar a la gent de la situació”.

Per la seva part, el president de la Unió Hotelera, Jordi París, remarca que “tots els establiments són conscients de la situació que hi ha i sempre és bo reforçar els missatges com vam fer amb l’estalvi energètic”. En aquest sentit, ha destacat que “ja fa temps que implementem mesures per evitar l’escassetat de l’aigua i per reduir el consum elèctric”.

Un instant de la reunió de cònsols celebrada a Andorra la Vella.

Relacionat

Acció comunal conjunta per conscienciar sobre l’ús responsable de l’aigua

De cara els propers dies, segons el Servei Meteorològic, s’esperen pluges febles aquest dissabte a la nit i diumenge a la tarda i dijous i divendres de la setmana vinent s’espera l’arribada d’un front que podria deixar tempestes a les tardes.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending