Activat l’avís groc per possibles tempestes amb calamarsa durant al tarda

Els xàfecs poden ser de pluja intensa i, fins i tot, amb pedra, a banda que provocaran una davallada considerable de les temperatures

El mapa d'avís groc que afecta a Andorra.
El mapa d'avís groc que afecta a Andorra.

El servei de meteorologia ha activat l’avís groc davant el risc que, a partir d’aquesta tarda, el país es pugui veure afectat per tempestes fortes, que poden ser localment intenses. El canvi de temps també podria fins i tot implicar xàfecs de calamarsa. Com a conseqüència del front de baixes pressions, també hi haurà una davallada de temperatures.

Des del servei s’ha posat en relleu que durant el matí el temps serà bo. HI haurà força sol i tot just algun petit núvol. En canvi, la situació variarà de forma important durant la tarda.

S’espera que es comencin a desenvolupar cúmuls convectius que deixar ruixats, probablement en forma de tempesta i amb pluja que, localment, pot ser intensa i acompanya de calamarsa. De retruc, també baixaran de forma important les temperatures.

Davant aquesta situació, s’ha activat l’avís groc. Des de Protecció Civil es demana precaució si s’han de fer activitats a l’exterior i que es retirin els objectes que puguin caure de balcons o terrasses. També que es tingui cautela a l’hora d’agafar el cotxe. 

Etiquetes

Comentaris

Trending