2.900 signatures contra la privatització de les muntanyes

L’impulsor de la iniciativa, Marco Mijares ha entregat les firmes i un seguit de propostes al servei de tràmits de l’administració i tota la documentació s’adreçarà als ministeris d’Economia i Medi Ambient

L'impulsor de la recollida de signatures, Marco Mijares, a la muntanya
L'impulsor de la recollida de signatures, Marco Mijares, a la muntanya

Marco Mijares, el guia de muntanya que va organitzar una recollida de firmes en línia per evitar la imposició del Forfet Natura i donar veu al malestar del sector de la població que no està d’acord amb la construcció d'infraestructures com ara el pont tibetà de Canillo o el telefèric de Carroi, entre altres, ha fet l’entrega aquest matí a les dependències del servei de tràmits de 2.900 signatures, les quals donen suport als seus arguments, i també d’algunes propostes que, al seu entendre, són més adequades pel país.  

La principal motivació de Mijares és “no posar portes a la muntanya”. No privatitzar. En aquest sentit, a banda dels projectes com el telefèric de Carroi, el muntanyista vol deixar clar que el Forfet Natura és “una imposició als ciutadans que no respecta els drets fonamentals de les persones”. “Enguany hi ha itineraris que travessen directament un GR i, si no tens el forfet, perds l’accés. A més, amb la pandèmia, hi ha circuits que, encara que tinguis la possibilitat d’anar-hi, no estan garantits”.  

L'impulsor de la recollida de signatures, Marco Mijares, a la muntanya

Relacionat

“No hem de fer del Principat un parc temàtic”

Entre les propostes que ha entregat Mijares, destaca vendre el Forfet Natura “com un producte i no com una obligació. L’esquí de muntanya es practica des de fa molt temps i hi ha gent que troba una imposició pagar per practicar-lo", ha argumentat, afegint que “una tarifa solidària seria molt més adequada i estic segur que la gent valoraria el treball de les estacions”.  

Amb aquesta acció, el muntanyista espera que Govern tingui en compte el punt de vista de tots aquells que han signat la iniciativa. “Fins ara, les decisions s’han pres massa ràpid. Crec que cal que l’executiu faci una proposta més pedagògica. Que s’eduqui a tothom a l’hora de conviure a la natura en comptes d’imposar unes regles”, ha conclòs. 

 

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending