“No hem de fer del Principat un parc temàtic”

Marco Mijares vol aconseguir un nombre significatiu de signatures per poder presentar-les a Govern i que “s’escolti la sensibilitat de la ciutadania amb la natura”

L'impulsor de la recollida de signatures, Marco Mijares, a la muntanya
L'impulsor de la recollida de signatures, Marco Mijares, a la muntanya

La iniciativa engegada pel muntanyista Marco Mijares a la plataforma de Change.org per “evitar la privatització de les muntanyes d’Andorra” ha arribat a les 1.700 signatures en 48 hores. El següent pas, si l’èxit de la petició dirigida a Govern continua, serà presentar a l’edifici administratiu de l’Executiu les signatures i demanar que s’escolti l’opinió d’una part de la ciutadania respecte a la cura del medi ambient.

“Penso que tenim uns dominis esquiables espectaculars i mai he estat en contra de l’esquí, però crec que amb el Forfet Natura s’estan passant tres pobles”, argumenta Mijares, afegint que “per anar del Coll de la Botella a la Collada de Montaner hi ha un camí de gran recorregut (GR) que travessa l’estació de Pal. Hi ha molts llocs del nostre país, com ara els estanys dels Pessons o els de Tristaina, que per arribar cal passar pels dominis de les estacions i amb el forfet esmentat haurem de pagar per anar-hi”.

La campanya iniciada a Change.org

Relacionat

Més de 650 signatures en menys d’un dia per evitar la privatització de les muntanyes

El muntanyer no només critica, sinó que considera que hi ha altres maneres per mantenir en harmonia el sector privat i la natura. “Si hi ha un Circuit d’‘skimo’ vol dir que hi ha una feina molt ben feta i s’ha de respectar. Amb una bona difusió prèvia, amb informació, pedagogia i civisme, la ciutadania podria dur a terme petites contribucions simbòliques. Es podrien instal·lar unes caixes i confiar que la gent valorarà el treball que es realitza a les pistes”, ha defensat.

“Hi ha bones infraestructures i serveis excel·lents que, evidentment, s’han de pagar, però crec que amb les dimensions que tenim com a país, l’explotació que fem de la natura és suficient i s’ha de potenciar el que ja tenim invertint en qualitat, no ampliar més aquest territori. No hem de fer del Principat un parc temàtic”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending