Més de 650 signatures en menys d’un dia per evitar la privatització de les muntanyes

Un andorrà ha iniciat una campanya a la plataforma de Change.org per aturar l’expansió del sector privat a la natura del Principat

La campanya iniciada a Change.org
La campanya iniciada a Change.org

Marco Mijares, andorrà i “muntanyer de tota la vida” ha publicat una campanya de recollida de signatures a la plataforma de Change.org per evitar el que considera una progressiva privatització de les muntanyes d’Andorra. La iniciativa posada en marxa aquest dilluns ja compta amb més de 650 signatures i està circulant amb èxit a les diferents xarxes socials i el principal objectiu és aconseguir un accés lliure a la natura, sense pagament i sense restriccions.

Mijares adjunta un escrit a la seva petició per argumentar la iniciativa. “Vallnord, Grandvalira i Naturlandia estan en procés d’expansió, cada dia són més grans i abasten un gran percentatge de territoris que abans eren simplement natura”, explica. “A poc a poc, regularitzen i reglamenten l’accés. Tenen capacitat per prohibir l’entrada, per fer pagar només per trepitjar els seus dominis, tanquen carreteres per obligar-nos a utilitzar telefèrics i, fins i tot, en determinades zones s’han construït tanques”, argumenta el muntanyer.

La petició dirigida al Govern d’Andorra conclou que “no podem permetre ser sancionables, controlables i denunciables si no complim amb les normes que ens han imposat. Firmeu per un accés lliure a les muntanyes andorranes, sense pagaments i sense restriccions, com sempre ho hem fet”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending