Liberals i SDP fan una Unió x Escaldes-Engordany

Els ‘blaus’ Higini Martínez-Illescas i Jordi Moreno lideren la llista, on SDP aporta com a 3 a Elisabet Zoppetti i com a 4 a Marc González i en la qual també hi figuren Brigitte García, Carles Acosta i Josep Mas

El conseller liberal del comú d'Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas.
El conseller liberal del comú d'Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas.

Ho han d’acabar de validar encara les respectives direccions dels partits però els comitès locals de Liberals i Progressistes-SDP han tancat una entesa per impulsar una plataforma conjunta amb què concórrer conjuntament a les comunals d’Escaldes-Engordany. L’acord atorga els dos primers llocs a la llista als blaus –amb Higini Martínez-Illescas i Jordi Moreno, tal com fa dies que estava clar- i el 3 i el 4 a SDP, ocupats per Elisabet Zoppetti i Marc González.

Feia dies que, un cop confirmat que a Demòcrates s’imposava la facció Martí i es tancava totalment la porta a un pacte amb Liberals, aquests treballaven per mirar de configurar la seva pròpia llista. A aquesta candidatura, finalment, s’hi sumaran els progressistes, que ocuparan dos dels llocs, el 3 i el 4.

La proposta, sota el nom d'Unió x Escaldes-Engordany, estarà liderada per dos liberals: Higini Martínez-Illescas, actual conseller comunal –hi va entrar substituint Marc Magallón quan aquest es va convertir en el número 2 de d’Acord a les generals-, i Jordi Moreno. Després hi entren els dos representants d’SDP a la llista: Elisabet Zoppetti, cap de llista a la territorial dels progressistes a l’abril, i Marc González, segon d’aquella llista.

A partir d’aquí, la resta de membres són tots de l’entorn liberal o independents. En cinquena posició hi figurarà Brigithe García i en sisena Carles Acosta, destacats membres del comitè. Els segueixen Noèlia Dobarro (7), Yolanda Torcuato (8), Marta López (9), Aída Bernal (10), Àngels Capdevila (11) i Benjamí Tutrice (12). Com a suplent també hi figurarà l’exintegrant dels Verds i president de Laika, Josep Mas, que fa quatre anys ja va ser a la llista, com a número 3. Tanca la llista Andreu Cachafeiro.

Fonts consultades han apuntat que, fins al darrer moment, s'ha intentat atreure al PS a la plataforma. Fins i tot, oferint la possiblitat a Rosa Gili d'anar al capdavant, opción que finalment els socialdemòcrates haurien declinat.

-

Relacionat

Els liberals d’Escaldes i d’Encamp es plantegen presentar-se en solitari

Comentaris (3)

Trending