Liberals demana que s'acrediti documentalment que s'està al dia del pagament d'ajuts socials

Comentaris

Liberals demana que s\'acrediti documentalment que s\'està al dia del pagament d\'ajuts socials
Liberals demana que s\'acrediti documentalment que s\'està al dia del pagament d\'ajuts socials

Liberals d’Andorra pretén que el Govern acrediti documentalment que realment les persones afectades pel complexe funcionament del gestor de prestacions socials estant cobrant els ajuts que se’ls van concedir al seu dia. L’executiu va córrer la setmana passada, un cop van transcendir els problemes amb el sistema integrat de gestió tributària i de prestacions socials, a reconèixer els endarreriments però a assegurar, alhora, que tot s’havia solucionat i que s’estava al dia dels pagaments. Hi ha seriosos dubtes sobre aquest extrem o, en tot cas, es vol tenir la certesa que realment això és així. Per això s’ha fet una nova demanda de documentació al Govern a través de Sindicatura.

El mal funcionament del gestor i, sobretot, el fet que això hagués deixat en l’aire desenes d’ajuts que tècnicament pels professionals d’afers socials ja havien estat acordats degudament, va transcendir la setmana passada. La publicació de l’afer va anar en paral·lel a l’entrada a Sindicatura d’una reguitzell de preguntes per part de Liberals en què es demanava a Govern que respongués per escrit. Cert és que té encara molts dies per respondre. Però el principal partit de l’oposició volia saber des de l’abast de la incidència al nombre de persones que haurien resultat afectades. També es demanava per com s’havia implementat el programari o el cost de l’esmentat gestor informàtic -més de 4 milions d’euros segons es desprèn de les adjudicacions publicades al BOPA relatives a l’esmentat sistema integrat d’informació. 

Ara Liberals ha ampliat l’interès per la qüestió demanant una documentació molt concreta. Molt precisa. Ve a ser un equivalent als rebuts de pagament. En la demanda d’informació relativa al pagament dels ajuts socials del departament de Benestar se sol·licita l’“informe que genera l'ERP SAP que gestiona les ajudes dels ministeris de Salut, Afers Socials i Ocupació, i en concret la secretaria d'Estat d'Afers Socials, dels darrers sis mesos. Aquest informe ha de detallar la data de la concessió de l'ajuda i la data de compensació en que els pagaments han estat abonats als comptes bancaris dels beneficiaris”. I hi afegeix que “per poder assegurar la confidencialitat dels beneficiaris, entenem que la identificació nominativa dels beneficiaris no ha d’aparèixer a l’esmenta’t llistat i es pot substituir per un número de referència”.

Els liberals, a banda d'interessar-se en aquesta ocasió per les prestacions socials, també han demanat informació sobre altres qüestions. Per exemple, volen tenir les dades que demostrin la consolidació de la inversió estrangera en el marc del procés d'obertura econòmica. També es fa una demanda d’informació relativa al projecte Museu Thyssen i se sol·licita en concret una còpia dels estudis museogràfics i museològics del projecte del futur Museu Thyssen ubicat a Escaldes-Engordany. Finalment, es fa una pregunta relativa al nombre de persones contractades pel Govern procedents del servei d’ocupació durant el 2015.  

Comentaris

Trending