L’home que el va delatar un DNI empolsinat de droga haurà de complir tres anys ferms de presó

El Tribunal Superior refusa rebaixar la condemna imposada a un ciutadà espanyol que va ser enxampat a la frontera amb 76 grams de cocaïna al cotxe

-
-
L’home que el 7 de novembre del 2018 va ser enxampat al punt fronterer hispano-andorrà, tot volent accedir al Principat, amb 76 grams de cocaïna haurà de complir tres anys de presó ferma. La sala penal del Tribunal Superior ha refusat la petició de la defensa de l’home, que va ser descobert perquè quan els policies li van demanar que s’identifiqués els va lliurar un DNI encara empolsinat amb restes de droga, i que pretenia que la pena imposada pel Tribunal de Corts fos rebaixada substancialment.

El condemnat fa pràcticament un any i mig que està ingressat al centre penitenciari. Era consumidor habitual i, suposadament, s’estava introduint en el món del tràfic. D’aquesta manera podia garantir el finançament de la ‘seva pròpia’ cocaïna. La defensa del reclús va mantenir al seu dia davant la sala que ara ha refusat el recurs que la pena de tres anys de presó era desproporcionada vistos altres casos de naturalesa similar, alhora, va recordar que el pres mostrava bona conducta a la Comella i que no tenia antecedents previs.

El Superior, però, no avala cap de les tesis de la defensa i manté fil per randa que cal que el reclús compleixi els tres anys de presó ferma, atès l’elevada quantitat de droga que se li va trobar -76 grams són considerats a escala andorrana gran quantitat i en cap cas poden justificar un autoconsum-. Per això ha desestimat el recurs presentat. De fet, la fiscalia havia sol·licitat inicialment una condemna de quatre anys atenent el fet que unes converses per WhatsApp evidenciarien que no era la primera vegada que traficava.

-

Relacionat

El DNI que ‘va delatar’ 76 grams de cocaïna
-

Relacionat

Una ‘ratlla’ que surt cara
-

Relacionat

Comparacions odioses (sobretot si es tracta de cocaïna)

Comentaris

Trending