El DNI que ‘va delatar’ 76 grams de cocaïna

L’aspecte del darrer detingut per tràfic de droga va aixecar sospites als policies de la frontera i li van demanar que s’identifiqués: el document que va facilitar encara duia restes del darrer ‘tall’L’home és un addicte a la cocaïna que, suposadament, pretenia iniciar-se en la comercialització d’estupefaent per així poder-se finançar el seu propi elevat consum

El DNI va delatar el darrer detingut per tràfic de cocaïna. La perícia de l’agent de torn que hi havia el dimecres de la setmana passada a la tarda al punt fronterer hispano-andorrà més el cop de sort o la imprudència de qui acabaria arrestat es van aliar. Quan el policia li va demanar a un resident que accedia amb cotxe al Principat que s’identifiqués, l’home va lliurar un document amb el qual no feia massa estona havia ‘tallat’ una ‘ratlleta’. Les restes de pols de la droga van portar a descobrir 76 grams de cocaïna.

Des de final de la setmana passada, un resident espanyol a Andorra de 42 anys fa estada a la presó acusat de traficar amb drogues. En concret, per pretendre introduir al país una elevada quantitat de cocaïna. Eren les 5 de la tarda del 7 de novembre quan, conduint un vehicle amb plaques de matrícula andorrana, l’home passava pel punt fronterer. L’aspecte descuidat, mal engiponat, fins a certa manera, i salvant totes les distàncies, malaltís de l’home va despertar la ‘curiositat’ de l’agent que hi havia al punt fronterer.

El policia va tenir una intuïció. Almenys, quelcom que li va cridar l’atenció. Fins al punt que va donar l’alto al vehicle i va demanar al seu conductor i únic ocupant que s’identifiqués. L’home no va oposar cap mena de resistència ni res que se li assemblés. Ben al contrari, va lliurar amb certa diligència un document identificatiu, el seu DNI espanyol per a més referències, segons les fonts. Comprovant les dades, fent volta i volta, a l’agent li va cridar l’atenció, també, les restes de polsim que presentava la targeta identificativa. En efecte, restes de cocaïna.

Segons les fonts consultades, l’home no feia massa estona que hauria emprat el document per tallar la droga que hauria consumit amb anterioritat. I això, les restes de suposada cocaïna que presentava el DNI van fer saltar els dubtes i, sobretot, les alarmes al policia. D’aquí a posar en marxa un escorcoll del vehicle i de les pertinences de l’home per part del gos ensinistrat per a la recerca de droga que hi sol haver al punt fronterer hi va anar un pas. O dos. No massa més.

I l’animal tampoc no va trigar en excés per marcar, sota el seient del conductor, l’embolcall que contenia els 76 grams de cocaïna que l’home pretenia introduir al país. Immediatament el resident en qüestió va quedar detingut i a partir d’aquí es va posar en marxa una investigació que encara continua oberta. L’endemà mateix, l’arrestat va ser posat a disposició judicial i una vegada va haver comparegut davant el batlle de guàrdia, aquest en va decretar el processament i el seu ingrés al centre penitenciari.

El detingut, amb antecedents com a mínim policials ‘lights’ i en cap cas relacionats amb el tràfic de drogues, sí que seria, segons les fonts, un addicte malauradament força assidu als estupefaents, i a la cocaïna especialment. D’aquí, també i en gran mesura, l’aspecte deteriorat que va encendre les alarmes del policia. Segons fonts coneixedores de la investigació, el detingut va assegurar que era la primera vegada que intentava introduir tal volum de droga al país.

Encara que els investigadors hauran de mirar de corroborar si això és cert o no -analitzant, per exemple, els dispositius electrònics i de comunicació del detingut-, l’home hauria acudit a Catalunya per fer ‘tractes’ amb un ‘proveïdor’. I la seva pretensió seria iniciar una tasca de comercialització al Principat que li permetés finançar-se el seu maleït ‘vici’, al qual, segons les fonts, està enganxat de forma notòria. Una part dels 76 grams els pretenia per al propi consum. L’altra, per vendre-la i fer l’esmentat negoci. Qui li havia de dir a l’home que el DNI que li havia de permetre accedir al país sense problema l’acabaria delatant. Del tot.

-

Relacionat

Empresonat un resident que va ser enxampat entrant 76 grams de cocaïna al país

Comentaris

Trending