Empresonat un resident que va ser enxampat entrant 76 grams de cocaïna al país

Un gos ensinistrat va marcar un embolcall sota el seient del conductor en el vehicle amb el qual el detingut accedia al Principat per la frontera del riu Runer

-
-
Un resident al Principat de 42 anys fa dues nits que dorm al centre penitenciari després que dimecres a la tarda fos detingut en descobrir un gos ensinistrat que portava cocaïna amagada sota el seient del cotxe amb el qual l’home accedia al país per la frontera del riu Runer. L’empresonat té antecedents penals de poca consideració. I cap relacionat amb el tràfic d’estupefaents. L’operació policial continua oberta i no es descarten noves detencions, ja que els investigadors creuen que estan davant d’un important punt de venda de droga que cal desmantellar del tot.

La detenció es va produir vers les cinc de la tarda de dimecres. Els agents del punt fronterer hispano-andorrà van aturar un turisme particular amb matrícula andorrana. Hi anava una sola persona, el conductor. L’objectiu dels agents era procedir a fer un control de documentació i estupefaents. Ajudats d’un gos ensinistrat, els policies van procedir a fer un escorcoll al vehicle i a les pertinences i elements personals que el conductor hi duia en el seu interior.

Durant el seu exercici, el ca va acabar detectant sota el seient del conductor un embolcall de plàstic que contenia 76 grams de cocaïna. Automàticament, l’home va quedar detingut com a presumpte auto d’un delicte de tràfic de droga tòxica, en aquest cas cocaïna, en gran quantitat. La jurisprudència dels tribunals andorrans fixa que a partir d’una quinzena de grams de cocaïna ja es pot considerar gran quantitat.

El detingut, l’esmentat resident de 42 anys, va ser posat a disposició judicial l’endemà del seu arrest i posteriorment la Batllia de guàrdia va decretar el processament i l’aute d’empresonament de l’home. La policia assegura que l’operació es manté oberta i no es descarten noves detencions. La fase inicial de la investigació determina que l’actuació duta a terme a la frontera ha permès la desarticulació d’un important punt de venda de droga al Principat.

Comentaris

Trending