Una ‘ratlla’ que surt cara

Imposen tres anys de presó a un home al qual la policia va interceptar quan intentava entrar al país amb 76 grams de cocaïnaL’ara condemnat va aixecar les alarmes quan va identificar-se a la frontera amb el seu DNI, on quedaven restes de la droga, ja que l’havia fet servir per tallar-la

Fer servir el DNI per allò que no toca li ha sortit car a un home al qual la policia va detenir quan intentava introduir 76 grams de cocaïna al país. En concret, l’havia utilitzat per tallar-se una ratlla. El problema va arribar quan, en intentar creuar la frontera, l’agent que estava a la cabina va sospitar d’ell, li va demanar la documentació i, en observar el carnet, va detectar restes de pols blanca. Ara, el Tribunal de Corts l’ha condemnat a tres anys de presó.

El judici va tenir lloc el mes passat i les proves contra l’home, un resident de 43 anys, eren concloents. No en va, quan intentava travessar la frontera del riu Runer la policia el va interceptar i, amb l’ajuda del gos ensinistrat, va trobar-li un embolcall amb 76 grams de cocaïna. Una quantitat que, per al tribunal, no es podia considerar per a consum propi sinó que evidenciava la voluntat de destinar-la a la venda.

La detenció va tenir lloc el 7 de novembre del 2018. L’ara condemnat intentava accedir al país amb cotxe i el policia que es trobava a la garita va sospitar pel seu aspecte. Anava mal vestit i, a més, no feia bona cara. Per això, va decidir aturar-lo i demanar-li que s’identifiqués. Aquí va ser on l’home va cometre l’error que el va acabar de delatar.

Per complir l’ordre del policia, li va proporcionar el seu DNI espanyol. El problema era que el carnet, feia tot just una estona, l’havia emprat per preparar-se un ratlla de la mateixa droga que intentava ficar al Principat. Conseqüència? El document tenia encara restes de pols blanca a un dels laterals i l’agent no va trigar gaire a comprovar que no eren sinó traces de cocaïna.

La sospita es van convertir en alerta i, ràpidament, es va procedir a l’escorcoll tant de l’home com del vehicle. Amb l’ajuda d’un gos ensinistrat per a la recerca de droga es va fer l’operació i no va trigar gaire a detectar l’embolcall amb els 76 grams de cocaïna. La detenció de l’ara condemnat va ser immediata i, un cop a disposició judicial, la batlle va decretar el seu ingrés al centre penitenciari de la Comella, on es troba ingressat des de fa un any.

Segons la investigació, l’home era un consumidor habitual de droga. Fins llavors, però, no s’hauria dedicat pas a la seva comercialització il·lícita, àmbit en el qual tenia la pretensió d’introduir-s’hi. Part de la droga comissada la volia per al seu ús personal, sí; però una altra part l’hauria destinat a la seva venda.

Aquesta intenció hauria quedat provada sense cap mena de dubte per als magistrats del Tribunal de Corts, que ara l’han imposat una pena de tres anys de reclusió. Un menys del que demanava el fiscal i una mica més del que havia sol·licitat el seu advocat, que considerava oportú que només se l’imposés complir de forma ferma el temps que porta a la Comella. Amb aquesta sentència, encara haurà de romandre un temps a la presó, a l’espera del que decideixi el Superior davant el recurs ja anunciat pel seu advocat. I tot per combinar un ús poc adequat del seu DNI i la badada de no haver-lo netejat abans d’ensenyar-lo a la frontera.

Etiquetes

Comentaris

Trending