L’FC Andorra retroba el curs de la victòria

Els tricolors superen l’Ebro (2-1) en un duel controlat totalment al primer temps, amb gols d’Ernest i Musa, però en el qual es pateix al segon després que Aguza retalli diferències

Els jugadors tricolors celebren el gol d'Ernest.

L’FC Andorra s’ha retrobat amb la victòria després de quatre empats consecutius a la lliga. Ho ha fet superant l’Ebro (2-1) en un partit amb una primera part de la travessa plàcida, rubricada amb les dianes d’Ernest i de Musa, però amb un tram final amb ràpids i patiment que han fet témer fins al final pel resultat. Tot i això, el dual ha acabat arribant a un bon port i s’han sumat tres punts claus per consolidar-se a la zona noble de la classificació.

Els tricolors han començat endollats, trepitjant l’àrea de Loscos amb assiduïtat i donant sensació de perill. La insistència ha tingut premi al minut 14’ quan després de moure bé la pilota, Ernest ha quedat ben habilitat a la frontal per provar un xut ras, col·locat i potent que ha superat el porter visitant.

El mateix Ernest ha tingut, poc després, l’opció de fer el segon però en el mà a mà amb Loscos no ha sabut superar-lo. Amb el marcador a favor, però, l’Andorra donava bones sensacions, potser no tant en arribades però sí a l’hora de tenir controlat el duel davant un rival que tot i intentar-ho no ha generat perill al primer temps.

Així, el duel s’anava madurant a poc a poc. I al 27’, amb una mica de fortuna, s’ha aconseguit el segon. Un mal refús de la defensa ha caigut a peus de Musa que, amb sang freda, ha col·locat la pilota ajustada al pal i sense cap opció per Loscos.

Amb el 2-0, l’Andorra ha seguit controlant sense problemes el joc. Ha apostat per defensar amb pilota i per no arriscar en excés, davant un Ebro que, almenys fins al descans, no ha donat símptomes de reacció.

L’Ebro ha intentat reaccionar amb un doble canvi al descans. Un dels nouvinguts, Garrido, ha tingut la millor opció fins al moment al 47’ amb un xut des de la frontal que ha marxat desviat. L’Andorra, però, ha continuat mantenint el control del duel, això sí, potser sense acabar de trobar opcions de perill per sentenciar amb el tercer. L’Ebro, amb més cor que cap, ha amenaçat la porteria de Ratti més que al primer temps, sobretot amb un cop de cap d’Espín (61’) i un xut de Juampa.

La millora de joc dels aragonesos s’han traduït en un el 2-1 en una acció de pilota parada. Jesús Rubio ha tret un córner des de la banda dreta i Espín sol de marca ha marcat amb el cap. El partit, que semblava controlat, es complicava.

Ha estat un tram final de patiment, amb un Ebro posant tota la pressió que podia sobre la porteria de Ratti i amb un Andorra que no aconseguir retenir gaire estona la pilota ni trobar una contra bona que li permetés sentenciar el duel amb el tercer. Els aragonesos han tingut l’empat amb una ocasió de Jesús Rubio que ha xutat massa centrat i s’ha trobat amb Ratti. Poc després, ha estat Loscos qui ha salvat l’Ebro guanyant en l’u contra u a Ernest, que s’havia quedat sol gràcies a una passada de Pachón.

Els darrers minuts ha tocat continuar patint, però la defensa tricolor s’ha mostrat segura i ha aconseguit aturar les escomeses d’un rival que arriscava conscient que no tenia res a perdre. El xiulet final ha tancat un duel molt treballat i tres punts que permeten l’equip tancat una molt bona setmana i consolidar-se una zona noble on, ara sí, ja ningú amaga que s’hi vol continuar.

Camp: Prada de Moles. 400 espectadors.

FC Andorra (2): Ratti, Loureiro, Gaffoor, Martos, Vilanova, Jilmar (Fede,68’ (Dot, 76’)), Bover, Riverola, Musa, Pinga (Pachón,74’) i Ernest.

CD Ebro (1): Loscos, Barreda, Abel, Espín, Aguza, Fran García, Álvaro (Garrido, 46’), Jesús Rubio, Juampa Barros (Emaná, 81), Víctor Andrés i Liam Ayad (De Mesa, 46’).

Àrbitre:  Martínez García (La Rioja). T.G.: Jilmar, Dot / Abel.

Gols: 1-0, Ernest (14’). 2-0, Musa (28’). 2-1, Espín (70’).

Gabri: “Era un partit per no patir tant”

L’entrenador de l’Andorra, Gabri García, s’ha mostrat “content” per la victòria aconseguir, tot i que no ha amagat que cal ser crític amb el segon temps de l’equip, ja que, al seu entendre, “era un partit per no haver de patir tant”. El tècnic ha volgut posar en relleu que, després del descans, s’ha acusat que “alguns jugadors portaven tres partits en vuit dies” i també el fet que “ells, amb un 2-0 en contra, tenien molt a guanyar i res a  perdre i, per això, han estat atrevits”. Per això, ha admès que “hem de treballar en aconseguir fer un partit, almenys durant 80 minuts, molt seriós i concentrats”.

Per la seva banda, l’entrenador de l’Ebro, Manolo ‘Sanlucar’, tenia clar quina havia estat la clau del duel. “Ells han estat encertats quan nosaltres ens hem equivocat; nosaltres, no”, ha apuntat.