L’FC Andorra inicia la segona volta amb una prova de foc

Els tricolors opten a tornar a ser líders però necessiten superar a l’Espanyol B, que va ser el seu primer botxí i que va acabar el 2019 amb una ratxa de set victòries consecutives

Martí Riverola fa una passada entre dos rivals al partit d'aquest diumenge contra l'Espanyol B

L’FC Andorra iniciarà la segona volta de la lliga de Segona B amb una autèntica prova de foc: la visita de l’Espanyol B a Prada de Moles. Els blanc-i-blaus van ser els primers botxins dels tricolors i, a més, lluiten també a la part alta. En cas de sumar els tres punts, els de Gabri García recuperarien, com a mínim per unes hores, la primera posició, que podrien mantenir en cas d’empat en el duel entre Castelló i Sabadell.

L’Andorra ocupa actualment la tercera posició a la taula. Una per sota, es troba un filial la temporada del qual està sent ben diferent de la del primer equip. De fet, va acabar el 2019 amb una espectacular ratxa de victòries –set de consecutives-, que es va trencar en el derbi de la setmana passada al Johan Cruyff.

Que l’Espanyol B té un gran potencial ho sap perfectament Gabri. I és que, a l’agost, l’equip tricolor va debutar amb derrota per 2-0 al camp principal de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Des de llavors, ha passat tota una volta que només ha fet que reforçar el poder d’aquest conjunt. “Ha trobat el seu 11 base i els ha funcionat molt bé. Guanyar set partits seguits en aquesta lliga té molt i molt de mèrit”, ha apuntat el tècnic tricolor, que destaca del rival la capacitat de “ser valent” i de “pressionar a dalt”, opció que pot aguantar molta estona “gràcies a la seva joventut”.

Per afrontar el partit, Gabri segueix sense poder comptar amb el pichichi de l’equip, Ernest Forgas. A ell s’hi suma aquesta setmana Pinga. A més, cal veure si finalment Fede entra o no en la llista, ja que encara no ha superat del tot la seva lesió.

Per la seva banda, el filial blanc-i-blau viatjarà a Andorra amb una baixa significativa: Kevin Soni, sancionat per acumulació de targetes grogues. Per a Gabri, es tracta d’una peça clau. José Aurelio Gay, entrenador dels espanyolistes, remarca que el partit “és un repte important”, ja que “juguem contra el millor local de la lliga”. Té clar que li espera un rival “de futbol de combinació i que ens atacarà moltes estones”.