L’‘euga de Segudet’ recupera el somriure

Després de la intervenció als peus a què va ser sotmès a finals de maig, l’animal ha reprès la seva vida ordinària pendent que se li faci el manteniment adequat dels cascos

-
-
L’euga que les xarxes socials van convertir en viral i que llavors -el mes de maig- feia estada en un prat de Segudet ha recuperat plenament l’activitat normal després de la intervenció -veterinari i ferrer- van dur a terme els darrers dies d’aquell mes per redreçar l’afectació de laminitis i infosura que patia. Els cascos li havien crescut enormement degut a una combinació de factors però amb una manca de manteniment en l’epicentre.

Després d’aquella actuació ‘tècnica’ l’equí ha recuperat l’activitat usual, sempre acompanyada d’un ruc de la mateixa explotació ramadera. Aquests dies, per exemple, tots dos fan estada en una altra finca que els mateixos propietaris tenen a Llorts, a tocar de les Salines, segons que han informat fonts coneixedores. Tot i l’edat de l’animal -supera amb escreix les dues dècades-, l’euga presenta un bon estat i ha ‘recuperat el somriure’.

Els enormes cascos que presentava fa un mes, en una situació que ja s’havia reiterat anteriorment, li impedien caminar amb normalitat. I, aquest fet juntament amb el dolor que patia la feien estar moltes hores ajagudes, fet que tampoc no contribuïa als problemes d’alimentació que eventualment pogués patir. Altres fonts han indicat que l’estat actual de l’animal és una clara mostra que el principal problema que experimentava l’animal era de manteniment.

Per això, les fonts consultades han indicat que tant important com la intervenció inicial que es va fer el 30 de maig és el seguiment estricte del full de ruta que s’hagi dictaminat. Algunes de les fonts consultades han assegurat que la propietat hi està a sobre i presta atenció a l’animal. Altres fonts han afirmat que també és molt important que el departament d’Agricultura no se n’oblidi i s’asseguri del seguiment del tractament recomanat. No seria la primera vegada que el problema rebrota. En aquest i en qualsevol altre equí.

D’altra banda, les denúncies que tres ciutadans van presentar davant l’administració per la situació que patia l’animal -era visible per qualsevol persona que passés per la zona-, s’estarien tramitant pel procés ordinari sense que hagi transcendit res més ni els denunciants hagin estat advertits de res més més enllà que se segueix el curs normal. Que Agricultura es veiés obligat a intervenir en l’afer producte de l’enorme interès social que l’estat de l’euga va generar probablement ja hauria frenat una tramitació més urgent dels escrits.

Etiquetes

-

Relacionat

Primer pas per redreçar el problema que pateix l’euga de Segudet
-

Relacionat

L’administració sí que ha rebut denúncies per la situació que viu l’euga de Segudet
-

Relacionat

Agricultura engega una actuació d’ofici per assegurar-se que l’euga de Segudet gaudeixi d’un tracte digne
-

Relacionat

Primer pas per salvar l’euga de Segudet: dilluns se la sotmet a una revisió per part d’un veterinari i un ferrer
L'animal ajagut en el camp de Segudet on fa mala vida.

Relacionat

SOS per l’euga que no es pot posar dempeus

Comentaris

Trending