Primer pas per salvar l’euga de Segudet: dilluns se la sotmet a una revisió per part d’un veterinari i un ferrer

El propietari fa ara per ara marxa enrere a la seva decisió de dur-la a l’escorxador i el departament d’Agricultura assegura que estarà vigilant davant un cas “de solució complexa però no impossible”

-
-
El propietari de l’euga de Segudet que pateix una dolorosa laminitis -un creixement desmesurat de les peülles- que li impedeix fer vida normal i l’obliga a passar-se hores i hores ajaguda s’hauria compromès amb el departament d’Agricultura a permetre una anàlisi veterinària i una revisió d’un ferrer per avaluar l’impacte del problema i decidir l’actuació a dur a terme.

L’estat que presenta l’animal no va passar inadvertit per alguns ciutadans, que van denunciar la situació a través de les xarxes socials. El fet que, a més a més, l’Altaveu se’n fes ressò ha acabat activant encara una major mobilització. Inicialment, i davant l’allau de crítiques, l’amo de l’equí havia anunciat que dimarts la duria a l’escorxador per sacrificar-la, un aspecte que alguns professionals dels cavalls han considerat inviable vist que no es tracta d’un equí de carn si no de sella, amb la qual cosa se li hauria d’administrar un sedant que acabés amb la seva vida.

Per ara, el sacrifici de l’euga s’ha aturat. I tot queda a expenses de la inspecció que dilluns li faran un veterinari i un ferrer. En qualsevol cas, les fonts consultades han admès que el problema que pateix -que altres experts consideren que es deu a la deixadesa dels seus propietaris i a la manca de manteniment- no és incurable. Fonts properes al departament d’Agricultura han reconegut que la situació “és de solució complexa, però no impossible”.

En qualsevol cas, s’està a l’espera que realment dilluns es dugui a terme la revisió a la qual s’hauria finalment compromès el propietari de l’animal, que no és la primera vegada que rep denúncies per situacions iguals o similars. Les fonts del departament d’Agricultura consultades han afirmat que “ens assegurarem que el compromís es compleixi”. S’haurà de veure, també, quin és el pronòstic que en fan els especialistes que visitin l’euga i quina evolució segueix el cas.

Les xarxes socials fan un nou pas en la denúncia de la situació que viu l’equí: activada una campanya a change.org

Altres fonts consultades han recordat que no n’hi ha prou amb una única intervenció. I que cal un manteniment acurat i constant, mensual com a mínim, que és el que li hauria mancat a l’animal. De fet, el que li vindria mancant des de fa temps. Hi ha professionals de la cria equina i amants animalistes que s’han ofert a finançar el tractament necessari per a l’euga o, fins i tot, adquirir l’animal i fer-se’n càrrec. El propietari en cap cas hi ha accedit.

L’allau reivindicativa sorgida a través del Facebook ha esdevingut aquest mateix dissabte una campanya a través del portal change.org. “No volem que l’euga de Segudet acabi a l’escorxador”, és el reclam de la promotora de la iniciativa que es pot signar de manera virtual i que està dirigida al departament d’Agricultura. Prop de dues-centes persones hi han donat suport ara per ara.

 

Etiquetes

L'animal ajagut en el camp de Segudet on fa mala vida.

Relacionat

SOS per l’euga que no es pot posar dempeus

Comentaris (1)

Trending