Primer pas per redreçar el problema que pateix l’euga de Segudet

Una intervenció de veterinari i ferrer serveix per fer una retallada de peus a l’equí en el marc d’un expedient que permetrà fer un seguiment del cas i que pot comportar una sanció econòmica al propietari

-
-
El redreçament del problema de laminitis i infosura que pateix l’euga de Segudet s’ha posat en marxa. El primer pas és retallar els peus, els cascos, que creixen de forma desmesurada per una qüestió de sobrealimentació, de dificultats alimentàries, però, també, de deixadesa dels propietaris de l’animal. El departament d’Agricultura farà un seguiment estricte de l’estat de salut de l’equí i del compliment del full de ruta que s’estableixi amb el propietari que, això sí, tindrà marge per escollir els professionals que hagin de tenir cura de l’euga.

Aquest dimecres a la tarda, un veterinari i un ferrer van fer una primera intervenció de retallada de peus que, alhora de posar una primera pedra per remeiar el problema que pateix l’animal en les peülles, va servir per fer una revisió aprofundida sobre l’estat de salut global de l’animal i comprovar que l’euga patia un estat de deixadesa notable encara que, segons diverses fonts, no pas greu. En qualsevol cas, la situació que presenta l’equí no s’encaixa en cap dels supòsits que preveu la llei pels quals l’administració pot arribar a retirar un animal del seu propietari.

Per via legal, una autoritat judicial podria arribar a retirar la custòdia de l’animal sense les limitacions que la llei imposa a l’administració. Però, per ara, no es preveu pas aquest escenari. Hi ha tres denúncies presentades per ciutadans que han vist la situació que presentava l’euga i ho van comunicar a Govern. Per tant, per la via administrativa, no pas per la jurisdiccional. Les denúncies ja les tramita Agricultura en el marc de l’expedient que s’ha obert al propietari de l’euga. Serà també en el marc d’aquest expedient que es farà el seguiment del tractament a l’equí, que per ara està seguint allò previsible, i del qual se n’haurà de fer càrrec el propietari. L’expedient, alhora, podria comportar una sanció econòmica.

Etiquetes

-

Relacionat

L’administració sí que ha rebut denúncies per la situació que viu l’euga de Segudet
-

Relacionat

Agricultura engega una actuació d’ofici per assegurar-se que l’euga de Segudet gaudeixi d’un tracte digne
-

Relacionat

Primer pas per salvar l’euga de Segudet: dilluns se la sotmet a una revisió per part d’un veterinari i un ferrer
L'animal ajagut en el camp de Segudet on fa mala vida.

Relacionat

SOS per l’euga que no es pot posar dempeus

Comentaris

Trending